Recept na vitamínovou bombu


Zimní období nás někdy dokáže pěkně potrápit. Chřipka, rýma nebo nachlazení, to všechno jsou problémy, se kterými musíme v tuto roční dobu bojovat. Nejlepší obranou proti těmto neduhům je posilování imunity organismu, tak aby naše tělo bylo více odolné vůči škodlivým vlivům a dokázalo se jim lépe bránit. Jedním ze způsobů, jak toho docílit, je přijímat dostatek vitamínů, a proto jsme si pro vás připravili jednoduchý recept na vitamínový koktejl. 

První surovinou, kterou budete potřebovat, je grep. Grep obsahuje velké množství vitamínů a funguje jako skvělá prevence proti nachlazení i infekcím. Dále budete potřebovat zázvor, jehož protizánětlivé účinky nás chrání zejména proti chronickým onemocněním horních dýchacích cest. Další surovinou je červená řepa, což je jedna z nejléčivějších potravin vůbec. Mezi její účinky patří například detoxikace jater, snižování krevního tlaku, potlačování zánětů, posilování svalů a dokonce také ochrana proti nádorovému bujení. Poslední část koktejlu tvoří ananas, který je nesmírně bohatý na vitamíny i minerály a organismu mimo jiné pomáhá odvádět škodlivé látky z těla.

Postup při výrobě koktejlu je velice snadný. Všechny suroviny pečlivě nakrájejte a zpracujte v odšťavňovači. Pokud se vám výsledná chuť bude zdát silná, především díky zázvoru může být koktejl lehce štiplavý, tak není žádný problém naředit si ho vodou. 

+ There are no comments

Add yours