Na Zalandu už bude jasněji


Největší evropský e-shop s oblečením chystá velký krok v označování oblečení.

Udržitelnost je v poslední době velké téma a každý obchod by se na ní rád „přiživil“. Německý internetový prodejce oděvů Zalando u svých produktů rád uváděl různá označení a piktogramy, jako jsou například stromy či listy v případě, že produkt splňoval jedno z kritérií udržitelnosti. Jednalo se tak například o zboží, které se netestovalo na zvířatech nebo obsahuje ekologické, inovativní či přírodní složky.

S tím je ale konec. Prodejce se zavázal, že od 15. dubna 2024 ze svých stránek všechny tyto symboly, které mohou být do jisté míry zavádějící, odstraní. Na svém webu o tomto kroku informovala Evropská komise. Přesněji řečeno Síť pro spolupráci v oblasti spotřebitele (CPC). Ta se na Zalando už před dvěma lety. Právní předpisy Evropské unie nařizují, aby se spotřebitelům poskytovali pravdivé informace a nikdo je neuváděl v omyl s cílem ovlivnit jejich rozhodnutí.

Ačkoliv se jedná o velký krok a zásah, popularitu Zalanda by neměl ohrozit. Jedná se o největšího on-line prodejce módy v Evropě. Od roku 2018 je na tomto e-shopu možné nakupovat i u nás.

Zdroj: https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prodejce-mody-zalando-prestane-pouzivat-zavadejici-etikety-o-udrzitelnosti https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_24_948

+ There are no comments

Add yours