Prospěte se na druhý konec Evropy!


Ekologie je téma, které v poslední době rezonuje snad každou oblastí našich životů. A tak není divu, že se čím dál tím více mluví i o ekologickém cestování. A který prostředek vítězí na celé čáře? Samozřejmě, že vlak!

Je dobře, že se mezi námi pohybuje stále více lidí, kterým není lhostejná udržitelnost. Mnozí se kvůli tomu vzdávají například cestování vlakem nebo motorovými vozidly. A i díky tomu se do módy opět vrací vlaky. Díky cestování lůžkovým vlakem se můžete přes noc dostat v rámci Evropy téměř kamkoliv. Dobře, možná to zabere trochu více času než při použití letadla, ale na druhou stranu budete během cesty spát, tudíž neztratíte o mnoho víc času.

Služba European Sleeper postupně v Evropě zavádí víc a víc lůžkových spojů, po kterých je čím dál větší poptávka. V současné době je možné jet přes noc z Bruselu a Amsterdamu do Berlína. V příštím roce by mělo dojít k prodloužení linky a možnosti jet až do Prahy. Od konce května se počítá s tím, že by tyto spoje jezdily třikrát týdně. Do každého z nich se vejde zhruba 500 lidí

A přidávají se i další. Francouzská společnost Midnight trains, která také provozuje noční vlaky, chystá na rok 2024 zavedení luxusních nočních spojů. Těmi bude možné cestovat do více než deseti destinací, například Porta, Říma či Edinburghu. Rakouská společnost Nightjet spustí dokonce denní linky na trasách Brusel-Vídeň a Paříž-Vídeň.

Zdroj: https://pozitivni-zpravy.cz/cestujte-ekologicky-do-evropy-se-vraci-nocni-luzkove-vlaky/

+ There are no comments

Add yours