Nejlepší předsevzetí pro rok 2023


Pokud se zítra ráno (nebo v poledne) chystáte probudit a začít si nesmyslně plánovat zdravé stravování, pravidelné návštěvy fit center a každodenní běhání, rádi bychom vás včas zarazili. Co si tentokrát dát předsevzetí, která doopravdy mohou něco změnit, a to nejen u vás, ale i v rámci celé klimatické krize. Přinášíme vám pár tipů!

Třiďte odpad

Možná jsme se teď některých z vás dotkli, protože to už dávno děláte, ale opakování je matka moudrosti. Zkuste v příštím roce třeba třídit ještě více a pečlivěji. Zaměřte se třeba více na bioodpad, ohledně kterého se pořád trochu tápe.

Choďte více pěšky

Nebo využívejte třeba městskou hromadnou dopravu či vaše zaprášené jízdní kolo. Zkrátka se zkuste co nejvíc v nadcházejícím roce vyhýbat ježdění autem, a především v něm jezdit jen sám.

Nekupujte zbytečnosti

Ať už se jedná o oblečení či různé věci do domácnosti, zkuste se v nadcházejícím roce před každým nákupem zamyslet, zda danou věc opravdu potřebujete. A během volného odpoledne projděte pečlivě svou šatní skříň a třeba objevíte kousky, které jsou pořád v módě, jen jste na ně úplně zapomněli.

Nevyhazujte, opravujte!

Tento bod do jisté míry souvisí s tím předchozím. Zkuste v roce 2023 více přemýšlet nad tím, zda věc, kterou se chystáte vyhodit, nelze třeba ještě opravit. A pokud nemůže sloužit původnímu účelu, vymyslete, jak jí vdechnout nový život!

Udělejte si radost

Pokud si ale přece jen chcete něčím udělat radost a pořídit něco hezkého, i to samozřejmě lze. Co takhle vlastní kelímek na kávu, se kterým budete moci chodit do své oblíbené kavárny, aniž byste neustále využívali další a další jednorázové kelímky? Nebo síťovanou či plátěnou tašku nebo třeba resáčky na ovoce, zeleninu nebo pečivo? Poslední jmenované si navíc můžete sami ušít třeba ze staré záclony!

Ať už se rozhodnete jakkoliv, přejeme vám, aby byl rok 2023 co nejšťastnější a nejudržitelnější!

+ There are no comments

Add yours