Do ulic opět vyjela naše vánoční kukačka


Vánočně ozdobený popelářský vůz Pražských služeb vyjel na svou trasu první adventní neděli a ulice metropole bude brázdit až do nového roku. Trasa tohoto speciálního vozu opět povede přes Nové město, Malou stranu a Hradčany.  

Kulisy svozovému vozu značky Mercedes-Benz 1830 GL na CNG budou dělat například ulice Karmelitská, Jindřišská a ulice Na Kampě. Vybrali jsme tedy jednu z nejvíce fotogenických tras. Na svoz komunálního odpadu bude vůz vyrážet během večerní směny. Ta začíná v 19:00, kdy už je tma a ozdoby tak řádně vyniknou i na fotkách.

Jelikož většina obsahu pražských popelnic na směsný odpad končí v malešickém Zařízení na energetické využití odpadu, bude vůz k vidění i mimo centrum, a to, když poveze svůj náklad do spalovny. „To se samozřejmě týká jen svozu směsného odpadu. Když vůz nasadíme na svoz toho tříděného, bude jeho trasa končit na třídicích linkách Pražských služeb,“ vysvětluje Mana klíčový rozdíl. Stále totiž existuje nezanedbatelné procento lidí, kteří věří, že obsah kontejnerů na tříděný odpad končí na stejném místě jako ten směsný.

Posádka vozu je standardní. Tvoří ji řidič a tři popeláři. Kolegové od loňska vědí, že vůz budí pozornost a lidé si jej fotí. Ostatně i na našich komunikačních kanálech jsme na vánoční kukačku měli pozitivní zpětnou vazbu. Budeme mít velkou radost, když Pražané opět budou spontánně fotit náš vánoční popelářský vůz a následně ho publikovat na své sociální sítě.

Samozřejmě, že svoz odpadu není o jednom vyzdobeném vozu. Naopak. Denně brázdí svozové trasy v hlavním městě více než 100 popelářských vozů. Jedna trasa měří v průměru 75 kilometrů.

+ There are no comments

Add yours