Budoucnost Lega je možná i v kukuřici!


Ačkoliv posun od dřeva v plastu lze považovat za zásadní milník v historii populární stavebnice Lego, nyní to vypadá, že se bude muset opět udělat krok zpátky. Nebo možná vpřed? Současná společnost bohužel úplně nefandí plastu na bázi ropy a tak tento koncern začíná hledat jiné udržitelné řešení.

Ohebné díly se již nějakou dobu vyrábí z cukrové třtiny, ale bohužel to lze aplikovat jen na minifigurky, rostlinné prvky či jiné doplňky. Ideální materiál pro pevné kostky Lego zatím neobjevilo. Nicméně do roku 2020 se zavázalo investovat 400 milionů eur do hledání materiálu, který plnohodnotně bude moci nahradit plast na bázi ropy. Aktuálně jsou favority různé rostlinné materiály na bázi kukuřice, pšenice či celulózy.

A nejsou to jen kostky. Firma v minulosti čelila kritice za to, že její produkty jsou baleny do jednorázových plastových obalů. I to se v rámci aktuálních trendů bude muset změnit. Do roku 2025 budou všechny stavebnice dodávány v papírových baleních. Že je to změna postupná dokazuje i fakt, že v některých krabicích už teď lze nalézt mix papírových a plastových sáčků. Dánové zároveň chtějí ve Vietnamu vybudovat za tímto účelem první klimaticky neutrální továrnu.

Nám nezbývá než jim držet palce, ať co nejdříve naleznou co nejlepší řešení a nezatěžují tak naší planetu dalším zbytečným plastem.

+ There are no comments

Add yours