Soutěž ve sběru papíru má staronové vítěze


V letošním roce se do soutěže zapojilo padesát školských zařízení, což je o něco méně než v loňském roce. Jsme ale rádi, že se soutěž konala navzdory složité době, ačkoliv se promítla do množství odevzdaného papíru. Prvenství z loňska obhájila Základní škola Kolovraty, která v přepočtu na jednoho žáka sesbírala více než 87,33 kg. Tento týden naši zástupci předali škole šek s peněžní odměnou.

Školy zapojené do naší soutěže od nás během školního roku obdrželi také edukativní materiály, pomocí nichž se snažíme dětem vysvětlit, jak důležité je třídit odpad, co se s ním děje po tom co opustí barevný kontejner, ale také jak předcházet jeho vzniku a nadměrné produkci.

Druhé místo obhájila Soukromá ZŠ Integrál pro žáky se SPU a třetí místo z loňska si zopakovala ZŠ Práčská. Všechny zapojené školy dostávají peníze za odevzdaný papír a navíc finanční odměnu za umístění od 1. do 10 místa. Kolovratská škola od nás získala šek na 18 tisíc korun, druhé a třetí místo bylo odměněno 12 a 10 tisíci korunami.

Přihlášky do dalšího ročníku je možné podávat až do konce prázdnin, a to tady: https://www.psas.cz/soutez-skol-ve-sberu-papiru

Kompletní výsledky najdete zde: https://archiv.psas.cz/index.cfm/soutez-skoly/vysledky/

Všem školám děkujeme za účast.

+ There are no comments

Add yours