Jakub Štáfek vám předvede, jak se v Praze třídí papír


“Zdar a sílu, najdeš v papíru.” Přesně těmito slovy Jakub ukončil nové video, ve kterém si vyzkoušel kompletní proces třídění papíru. Nejprve pomocí svozového vozu vysypával modré kontejnery a následně se přesunul do třídicí linky v Chrášťanech, kde ručně třídil papírový odpad. Vrcholem dne pak byla jízda na ještěrce, se kterou “precizně převážel” balíky do připraveného kamionu. Oranžovou uniformu si oblíbený herec a režisér oblékl již popáté a jako obvykle se máte na co těšit.

Jakubova směna začala v malebných ulicích poblíž Divoké Šárky, kde společně s řidičem Karlem a jeho parťákem Vláďou objížděl stanoviště tříděného odpadu a vysypával modré kontejnery na papír.

Samozřejmostí byla i jízda na stupačce popelářského auta a zdravení kolemjdoucích.

Po příjezdu do Chrášťan, což je jedna ze dvou pražských třídicích linek na papír, se Jakuba ujal kolega Martin, který s ním postupně absolvoval celý proces třídění. Ten postup je poměrně náročný, a proto není divu, že celé video má téměř šest minut.

Třídicí linka v Chrášťanech byla postavena v roce 2009 a za rok se do ní naveze přes 20 tisíc tun papírového odpadu – každý den se zde pak zpracuje zhruba 35 tun. Jedná se přitom pouze o odpad z levého břehu Vltavy, odpad z pravého břehu putuje do druhé třídící linky, která se nachází Pod Šancemi na Praze 9.

+ There are no comments

Add yours