Naše technika


Jak jsme již uvedli v prvním článku tohoto „seriálu“ o dopravním značení – Pražské služby jsou jednou z největších firem v České republice působících v této oblasti. V jednotlivých článcích jsme vám představili sortiment našich služeb a nyní je čas zaměřit se na patrně nejdůležitější složku provozovny dopravního značení, kterou je technika.

Provozovna dopravního značení disponuje nejnovější technikou, která se v daném oboru používá. Z vozového parku, který je tvořen nákladními vozidly Mercedes-Benz v různých provedeních, se nejčastěji využívá valník a skříňová vozidla pro převoz strojů, na pokládku vodorovného dopravního značení (VDZ) a jako montážní dílna pro definitivní svislé dopravní značení. Provozovna rovněž disponuje dvěma hydraulickými rameny, které se používají například na návoz city bloků nebo rozvoz a výměnu kamenných odpadkových košů.

Naší nejexkluzivnější technikou je Mercedes-Benz Arocs s nástavbou PeelJet a TrackJet. Pražské služby jsou jedním z několika poskytovatelů služeb na světě, kteří takto velkým strojem disponují. Peel Jet využívá sílu vodního paprsku a je vysoce efektivní na ošetření povrchu vozovek, zejména úpravu jejich protismykových vlastností, tzv. zdrsnění. Mezi hlavní výhody tohoto systému patří vysoký pracovní výkon, minimální poškození ošetřovaného povrchu, nízké provozní náklady a ekologický provoz.

Z technického vybavení strojů je potřeba zmínit, že máme k dispozici ruční a velké silniční stroje na pokládku VDZ, a to buď jednosložkovou barvou nebo s použitím dvousložkového strukturálního a zvučícího dvousložkového plastu.

Jako ruční nářadí pro práci v terénu slouží různé druhy elektrických nářadí včetně vrtacích kladiv a elektrocentrály, která v terénu pohání veškerou drobnou techniku. V současné době se ve velké míře využívá také akumulátorové nářadí. 

+ There are no comments

Add yours