Výsledky soutěže pro školy ve sběru papíru


Letošní ročník soutěže Pražských služeb ve sběru papíru zná své vítěze. Nejpilnějšími střadateli se stali tentokrát jedni z nejmladších účastníků klání. Konkrétně děvčátka  a chlapci z Mateřské školy Vejvanovského 1610, Praha 4. Kromě ohromné porce radosti si tak ke konci školního roku nadělili díky společnému celoročnímu úsilí i finanční příspěvek ve výši 18 tisíc korun. Za tyto peníze vyrazí děti na výlet, nebo pro ně škola nakoupí didaktické pomůcky, které usnadňují výuku názornou a zábavnou formou.

Cílem soutěže bylo i tentokrát podpořit zájem dětí předškolního a školního věku o třídění odpadu, ochranu životního prostředí a environmentální výchovu. V té souvislosti umožní Pražské služby soutěžícím také exkurzi na třídicí lince papíru, na které dochází k úpravě sběrového papíru do podoby druhotné suroviny.

“Jedním ze způsobů, kterým se svozové společnosti snaží třídění jako takové popularizovat, je soutěž pro školy a školky. Letos se konal v pořadí už třináctý ročník, do něhož se zapojili tradiční účastníci i úplní nováčci. Motivace vyhrát je pokaždé ohromná. A nejde jen o peníze, ale také o touhu být nejlepší, sesbírat co největší množství papíru a tím udělat něco užitečného pro přírodu,“ vysvětluje tiskový mluvčí Pražských služeb Alexandr Komarnický.

“Sběr starého papíru u nás ve školce pořádáme již řadu let a po celou dobu úzce spolupracujeme s Pražskými službami. Je to jedna z mnoha aktivit, pomocí kterých děti vedeme k ochraně životního prostředí v rámci celoškolního projektu zaměřeného na environmentální vzdělávání. Finanční prostředky, které naše mateřská škola v soutěži získala, použijeme na nákup didaktických pomůcek pro děti. Nebo uhradíme školní výlet, na který každoročně vyrážíme,“ uzavírá ředitelka školy Dita Balcarová.

Didaktické pomůcky jsou předměty, které zprostředkovávají a napodobují realitu způsobem, kterému žáci rozumějí, napomáhají k větší názornosti a usnadňují výuku. Didaktické hry pak rozvíjí dětské schopnosti, smysly či motoriku a připravují je tím na vstup do života dospělých.

VÝSLEDKY SOUTĚŽE PRO ŠKOLY VE SBĚRU PAPÍRU 2022/2023

místo škola kg na žáka

1. Mateřská škola, Praha 4, Vejvanovského 1610, 87.68 kg na žáka

2. Soukromá základní škola Integrál pro žáky se specifickými poruchami učení, s.r.o., 80.61 kg na žáka

3. Základní škola, Praha 10, Práčská 37, 70.56 kg na žáka

4. Základní škola a mateřská škola Koloděje, 59.91 kg na žáka

5. Základní škola Praha-Kolovraty, 46.35 kg na žáka

Se začátkem školního roku 2023/2024 odstartuje další ročník soutěže školek a škol ve sběru papíru, která probíhá už od roku 2011. Bližší informace o soutěži, podmínkách, registraci, objednání odvozu sběrového papíru, informace o platbách za dodané množství sběrového papíru, a další detaily najdete na webových stránkách Pražských služeb.

+ There are no comments

Add yours