Moderní návrat k tradičním povoskovaným ubrouskům u nás i v zahraničí


O projektu Peelo jste možná už slyšeli. Původem slovenská firma se rozhodla navrátit k tradičnímu skladování potravin, které znali i před tisíci lety ve starém Egyptě. Moderní povoskované obaly jsou skvělou variantou k potravinářským fóliím, mikrotenovým sáčkům a dalším jednorázovým obalům. Navíc uchovávají potraviny déle čerstvé. A všech těchto benefitů, které definují značku Peelo, si již všimli i zahraniční investoři.

Podnikatelé Martina Ivanová a Tomáš Bukoven společně cestovali a pracovali na Novém Zélandu, kde voskové obaly běžně používali. Po návratu domů sháněli nějakou alternativu, protože jim tento typ produktu velmi vyhovoval. V našem regionu se ale bohužel žádné takové voskové obaly neprodávaly a pokud ano, tak rozhodně ne v dobré kvalitě. Martina s Tomášem se to tedy rozhodli změnit.

Přišli s produktem, který je nejen ekologický a udržitelný, ale je možné ho používat opakovaně, umývat, a nakonec i kompostovat. Životnost jednoho takového ubrousku je totiž zhruba dva roky. Peelo lze ale také doma převoskovat a prodloužit tak jeho životnost. Tým také navrhl technologii, která výrobní proces automatizuje a zrychluje. Díky tomu může vyrobit více než čtvrt milionu kusů ročně.

Jen na českém a slovenském trhu získalo Peelo prostřednictvím svého e-shopu více než deset tisíc zákazníků. Další oslovilo přes retailový prodej a tzv. white labeling, kdy třetí strany mohou přidat vlastní potisk a prodávat obaly pod vlastní značkou. Firma za loňský rok zaznamenala obrat přibližně tři miliony korun a letos cílí dokonce na pět. Peelo ale především chce rozšířit své mezinárodní působení, konkrétně například do Polska, Maďarska, Holandska nebo Dánska. Posléze pak celá Evropa.

A právě v tom by jim měli pomoci nově získaní investoři. Nově jim prostředky poskytl například slovenský fond CB Investment Management společně s globálně působícím fondem Rockstart se zaměřením na agro-potravinářství, energetiku a nové technologie. Investice v řádu nižších stovek tisíc eur by právě Peelu měla pomoci především s jejich snem získat podíl na trzích ve střední a východní Evropě a následně v celé EU. Přejme jim tedy hodně štěstí!

Zdroj: https://cc.cz/misto-plastu-vosk-slovenske-peelo-bojuje-proti-jednorazovym-obalum-a-od-investoru-ziskalo-miliony/ 

+ There are no comments

Add yours