Oblíbené nugetky v KFC jsou nyní zelenější!


A ne, není to proto, že by už nejlepší časy měly za sebou a došlo snad ke zkáze. Máme tím na mysli novou, rostlinnou variantu, která je šetrnější ke zvířatům i planetě. A vlastně i k našemu žaludku, protože jsou mnohem lépe stravitelnější.

Donedávna byla jediná bezmasá alternativa v oblíbeném řetězci wrap se sýrem halloumi. Což je málo, vzhledem k tomu, že konkurenční řetězce se na nemasové pokrmy specializují mnohem delší dobu. McDonald’s má celou Veggie řadu a třeba řetězec s nábytkem IKEA už delší dobu nabízí své ikonické kuličky i v nemasové variantě.

Burger King už má dokonce ve světě i pobočku, která se zaměřuje více na rostlinné alternativy než na samotné maso. Zajímavé je, že zatímco od kuřecího masa jsou tyto alternativní náhražky takřka k nerozeznání, v případě hovězího masa jde pořád o znatelné rozdíly. Tuzemské KFC nicméně nechtělo být pozadu a přišlo s Veggets. Ty se dají pořídit samostatně nebo v ikonických kyblících, což byla donedávna výsada jen kuřecích specialit.

Bohužel zatím nejdou pořídit ve všech prodejnách, zatím jen zhruba v šedesátce z nich, především ve větších městech jako Praha, Brno, Plzeň nebo Ostrava. To se nicméně do budoucna s největší pravděpodobností změní

Zdroj: https://cc.cz/nejen-nugetky-ale-i-veggetky-kfc-v-cesku-poprve-nabidne-rostlinnou-alternativu-k-masovym-pokrmum/

+ There are no comments

Add yours