Po svazích v metropoli šplhá náš pavouk


Dálkově ovládaná sekačka Spider zvládne posekat ty svahy, kam se jiná technika nedostane. Výkonem je Spider srovnatelný až s patnácti křovinořezy, nebo jedním žacím strojem, což jsou vzhledem ke kompaktním rozměrům této sekačky obdivuhodné parametry.

Největší předností Spideru je schopnost šplhat po prudkých svazích s náklonem až 41 stupňů. Při zajištění navijákem s lanem zvládne podle výrobce náklon až 55 stupňů. „Technika je tak vhodná pro skutečně obtížně přístupná místa. Těch je v metropoli více než dostatek,“ říká náš tiskový mluvčí Radim Mana. 

Loni byly hlavním rajónem Spideru svahy v okolí Červeného vrchu na Praze 6 a stráně podél Rozvadovské spojky a u dálnice D8. Ačkoli je Spider možné doplnit pluhem pro úklid sněhu, v Pražských službách má na pilno během letní sezony.

Fanoušky českých inovací a tuzemských produktů potěší, že stroje Spider jsou vyvíjeny a vyráběny na Havlíčkobrodsku. Během sezóny, která začíná v dubnu a končí v říjnu, využíváme hned dva typy. Z technický a výrobních důvodů do krkolomných svahů vyráží již zmíněný velký Spider ILD02. O řadu nižší a služebně starší stroj Spider ILD01, který není vybaven navijákem, pak operuje ve schůdnějším terénu. 

Video, jak pracuje větší Spider najdete tady: https://www.youtube.com/watch?v=Lr576zrfn3g

+ There are no comments

Add yours