Představujeme svozového transformera 


Trasformerem myslíme náš nový typ vozu, který umí vysypat podzemní kontejnery i klasické nádoby. Od zapojení tohoto vozu si slibujeme vyšší efektivitu při plánování svozů na jednotlivých svozových trasách.

Na první pohled vypadá nový přírůstek ve vozovém parku jako klasický popelářský vůz. Na zádi má namontovaný standardní vyklápěč pro výsyp klasických kontejnerů a popelnic. Své trumfy nový vůz odhalí až po zmáčknutí několika tlačítek. Vůz totiž disponuje zadní výklopnou stěnou. Ta po otevření vytvoří násypku pro kontejnery a zvony se spodním výsypem.

„Vozidlo je navíc vybaveno lineárním lisem, takže pojme víc odpadu než klasický kontejnerový vůz s hydraulickým ramenem a je vybaveno zadní natáčecí nápravou,“ vyjmenovává další přednosti nového nákladního vozu postaveného na podvozku Mercedes-Benz Actros náš tiskový mluvčí Radim Mana.

Aktuálně se v ulicích Prahy nachází 3456 venkovních stanovišť na tříděný odpad, domovních je 2623. Popelnic a kontejnerů na směsný komunální odpad mají Pražané k dispozici 122 000, nádob na tříděný odpad je téměř 24 300. O jejich průběžný svoz se každý den stará více než 100 svozových vozů.

Video nového popelářského vozu najdete tady: https://www.youtube.com/watch?v=0gVaspNYqfs 

+ There are no comments

Add yours