Odpad, nebo hračka? Českou firmu napadlo, jak využít použitá plastová víčka


Plastová víčka nemusí nutně končit ve žlutých kontejnerech. Česká firma Ovocňák, která vyrábí 100% přírodní ovocné a zeleninová šťávy, přišla s nápadem, jak víčka po jejich použití dále využívat. A nápad je to velice originální.

Z víček od jejich moštů a pyré se totiž nestává odpad, ale stavebnice pro děti. Díky jejich podobě je do sebe lze zapojovat, čímž vzniká různobarevná stavebnice. Každé víčko pak tvoří jeden dílek stavebnice, přičemž je můžete spojovat jak vertikálně, tak i horizontálně. Típ pádem je z víček možné sestavit téměř vše, co si dětská fantazie zamane.

Hledali jsme svou vlastní cestu, jak se ozvláštnit, nabídnout zákazníkovi něco originálního, nového, kvalitního, něco čemu bude věřit. Když jsme náhodou objevili na obalovém veletrhu tato víčka, byla to pro nás jasná volba. Přesně to totiž splňovalo naše představy originality, cesty k ekologii a bližšího spojení se zákazníkem skrze hru,“ popisuje Tomáš Kořínek mladší, spoluzakladatel a spolumajitel firmy.

Firma Ovocňák vznikla v roce 2011 a zajímavé je, že většinu ovoce pěstují ve vlastních sadech. Nápad, jak hravě využívat víčka, se zrodil před třemi lety a musel být promyšlený do posledního detailu. Víčka jsou vyrobena z potravinářského materiálu, přičemž do budoucna by mělo být možné je kompletně recyklovat. Zajímavá je pak také jejich velikost. Jsou totiž dostatečně velké, aby se nedala spolknout, ale pokud by se tak někdy stalo, lze přes ně i tak stále dýchat.

Děti se pak mohou zapojovat do různých stavitelských soutěží, například na webu www.ovovicko.cz, v nichž mohou vyhrát hodnotné ceny. Na sociálních sítích firmy Ovocňák pak jsou k dispozici hotové výtvory, kterými se děti mohou inspirovat. „Až nám to situace opět dovolí, bychom do stavění a soutěžení rádi zařadili i celé třídy ve školách a školkách, tak nám držte palce!“, říká o soutěžích Kořínek mladší.

Zdroje:

https://archiv.hn.cz/c1-66965390-stavebnice-z-vicek-cesky-vyrobce-presnidavek-nasel-cestu-k-vyuziti-plastu-ktery-by-jinak-skoncil-na-skladce

Víčka od pitíček jako stavebnice. Česká firma přišla s originálním nápadem

+ There are no comments

Add yours