Papírová spižírna od papírnictví Papelote a iniciativy Zachraň jídlo poradí, jak snížit plýtvání jídlem


Plýtvání potravin je téma, kterému jsme se na blogu již mnohokrát věnovali. Mnohokrát jsme také v této souvislosti citovali iniciativu Zachraň jídlo, která se tímto problémem zabývá. Zachraň jídlo se nyní spojilo s papírnictvím Papelote a společně vytvořili Papírovou spižírnu, jakéhosi průvodce plného tipů a rad pro maximální využívání potravin.

Spižírna má podobu sešitu, který obsahuje recepty a praktické tipy týkající se vaření či uchovávání potravin. Rady jsou rozděleleny podle ročních období, takže se například dozvíte, kdy na jaře sbírat bylinky, jakým způsobem v létě zužitkovat ovoce a zeleninu, jak na podzim připravit vývar nebo co v zimě dělat se zbytky vánočního cukroví.

Zápisník je v kroužkové vazbě, díky čemuž do něj můžete přidávat vlastní poznámky a poznatky. „V mnoha rodinách chybí takovýto ucelený rádce, který shromažďuje užitečné a praktické tipy, přitom by mohl napomoci snížit plýtvání jídlem v domácnostech. To je naší hlavní motivací, proč jsme do knihy vložili naše znalosti,” vysvětluje Michaela Číhalíková ze Zachraň jídlo. „Papírovou spižírnu vnímám jako nadčasového průvodce neplýtváním na celý život,” uzavírá Kateřina Šachová, kreativní ředitelka Papelote.

Co se týče sešitu jako takového, tak na první pohled zaujme vybranými materiály. Jeho desky jsou totiž vyrobeny z odolné veganské kůže z celulózy a uvnitř nejdete certifikovaný ekologický papír, přičemž vše se vyrábí v České republice. Spižírnu navíc ilustroval mladý a telentovaný umělec Jakub Bachorík, díky němuž je listování ještě zábavnější.

Zdroje:

Papírová spižírna od papelote a Zachraň jídlo pomáhá omezit plýtvání jídlem

Inspirace z knihovny. Papírová spižírna přehledně poradí, jak neplýtvat

 

+ There are no comments

Add yours