Vratná REkrabička nabízí ekologické řešení jídla s sebou a hlásí spojení s projektem Otoč kelímek


Minulý rok jsme se v jednom z našich článků věnovali projektu Otoč kelímek, který zákazníkům nabízí vratné kelímky na kávu v partnerských kavárnách. Princip je velice jednoduchý – místo jednorázového šálku si vyberete vratný kelímek zálohovaný částkou 50 korun. Po jeho použití pak navšítívíte kterýkoliv zapojený podnik, kde vám buď dají kelímek nový, nebo vrátí zálohu. Na obdobném principu nyní funguje i REkrabička, v níž si můžete bez zbytečných obalů odnést jídlo z restaurace či bistra.

Je tedy zcela logické, že oba tyto projekty jsou nyní propojené. Otoč kelímek se z toho důvodu přejmenoval na REkelímek a změnil svou podobu tak, aby ještě praktičtější, ergonomičtější a atraktivnější. Novinkou také je, že si jej nyní můžete zapůjčit i s víčkem.

REkelímek

“Už od počátku našeho projektu nám bylo jasné, že budeme chtít nabídnout řešení také pro nápoje. Proto jsme propojili REkrabičku s Otoč kelímkem a postarali se o jeho rebranding tak, aby dostal svěží vítr do plachet a hezky zapadl do naší rodiny,” říká zakladatel REkrabičky Ondřej Širočka.

Tím, že se oba projekty sjednotily, výrazně vzrostla síť partnerských podniků. Ta nyní čítá už zhruba 700 provozoven. Na jejich umístění se můžete podívat na webu www.rekrabicka.cz. V budoucnu by rovněž mohlo být možné si oba produkty zakoupit pro osobní použití na e-shopu.

REkrabička

“Dále také zvažujeme výrobu obalu na hamburgery, sushi a pizzu, ale zatím se jedná spíše o vize budoucnosti, takže uvidíme, kdy dojde k jejich realizaci,“ dodává Širočka. Cílem podle něj je, aby se REkrabička dostala alespoň do 3 000 podniků, aby ji Češi používal na 80 % svých balenkých jídlech.

Co se týče krabičky jako takové, tak je vyrobena ze 100% recyklovatelného materiálu a lze ji použít až 400krát. Vratná záloha pak u REkrabičky činí 70 korun.

Zdroje:

https://www.rekrabicka.cz/

https://gastroahotel.cz/otoc-kelimek-meni-jmeno-a-kabat-privitejte-rekelimek-noveho-clena-rekrabickove-rodiny/

http://www.enviweb.cz/118161

https://pozitivni-zpravy.cz/kava-i-jidlo-s-sebou-ekologicky-a-pohodlne-vratne-kelimky-a-krabicky-jsou-jedna-rodina/

+ There are no comments

Add yours