V nové české deskové hře Terra Futura si můžete vyzkoušet budování udržitelného světa


Stolní hry už dávno nekončí u Člověče, nezlob se! a Dostihů a sázek. Dnes je k dostání nepřeberné množství her, mezi kterými si každý vybere tu pravou. A je jedno, zda vaše srdce bije spíše pro ty vědomostní, strategické nebo hry určené k rozproudění zábavy na večírku. My pro vás máme tip na společenskou hru Terra Futura, která je určená pro všechny, jimž není lhostejná klimatická změna a rovnováha mezi produkcí a udržitelností.

Hra, za níž stojí Petr Vojtěch a Jindřich Pavlásek, vznikla díky spolupráci firmy Albi a projektu Hra o klima. Pomocí žetonů a karet si vyzkoušíte, jaké je to budovat město, řídit ekonomiku, rozvíjet výrobu, zemědělství, dopravu, vývoz a k tomu všemu také zajistit třídění nebo likvidaci odpadu.

Tvůrci hry říkají, že se nejedná o simulaci utopistické společnosti, spíše nabádá hledat kompromisy mezi rychlostí, efektivností a třeba i stupněm znečištění v rámci výroby. V ideálním případě pak donutí hráče přemýšlet v souvislostech i v reálném životě. Během podzimu má být tato česká hra přeložena do dalších pěti světových jazyků.

„Petr s Jindrou patří mezi nejtalentovanější české autory, takže jsme opravdu rádi, že jsme ke spolupráci na hře Terra Futura přesvědčili právě je. Povedlo se jim vytvořit titul, který nejenom smysluplně vypráví o nutnosti vyvažovat ekonomický rozvoj s dopadem na přírodu, ale zároveň hru, která je vynikající, a přitom velmi přístupná sama o sobě,“ říká David Rozsíval z nakladatelství Albi, které hru vydává.

Zdroje:

Na největším českém swapu byla pokřtěna nová česká stolní hra Terra Futura

(Ne)hrajte si s budoucností. V nové deskovce Terra Futura si vyzkoušíte budování udržitelného světa

+ There are no comments

Add yours