Jak si užít piknik zodpovědně?


Aktuální teplé a slunečné počasí láká všechny vyrazit do přírody a městských parků na piknik. Rozložená deka, dobré jídlo a pití, přátelé… Tato idyla ovšem končí s koncem samotného pikniku. Realitou jsou pak často poházené lahve, plastové obaly od jídla, sáčky a spousta dalšího. Co dělat, aby místo po vašem pikniku vypadalo stejně jako při vašem příchodu? Zde je pár tipů!

Základem je po sobě jednoduše všechno uklidit. Projděte pečlivě místo, zda nikde nejsou ani drobné obaly, které nejsou třeba na první pohled vidět. To se samozřejmě týká i cigaretových nedopalků, které by v žádném případě neměly končit v přírodě.

Velice dobrým pomocníkem jsou kapesní popelníky, například od projektu Bez vajglu, díky nimž si kuřáci mohou kdykoliv a kdekoliv nedopalky bezpečně uchovávat do té doby, než najdou odpadkový koš.

Naším dalším tipem je používat plastové či skleněné nádoby, které slouží pro opakované použití. Připravte si jídlo na piknik už doma, můžete si ho rovnou nakrájet či jinak připravit a usnadnit si tak následnou konzumaci. A krom toho, že je to ekologické, je to navíc i ekonomické!

To samé platí i o nápojích! Připravte si doma do nějaké stylové skleněné lahve třeba ledový čaj nebo osvěžující limonádu. Pokud budete pít z kelímku, nezapomeňte si vzít fixu a každý si svůj podepsat. Budete tak moct používat po celou dobu jen jeden, který si s nikým nespletete.

V ideálním případě se ale snažte vyvarovat měkkých plastů na jedno použití. Mnohem lepší jsou kelímky i talíře z tvrzeného plastu, které můžete používat opakovaně. Ani milovníci vína si nemusí zoufat — dnes už lze sehnat i krásné plastové vinné sklenice, které perfektně nahradí ty skleněné.

Tak a teď už nic nebrání, abyste si vyrazili užít piknik! Ještě pár postřehů od nás — určitě nezapomeňte přibalit krém s ochranným faktorem a pro jistotu i repelent.

+ There are no comments

Add yours