Šálek skvělé kávy v pohodlí domova nyní ekologicky!


Málokdo z nás si dovede představit den bez kávy. Během uplynulého roku navíc odpadla možnost dát si oblíbený kofeinový nápoj v nějaké útulné kavárně a vzrostly tak nároky na domácí přípravu kávy. A na to právě chtěla zareagovat pražská kavárna The Miners sídlící u náměstí Jiřího z Poděbrad. Po krátkém přemýšlení byl nápad na světě.

O oblibě kávovarů značky Nespresso není pochyb, nicméně chuť a kvalita kávy není pro někoho, zvyklého na výběrové pražírny taková, jako by očekával. A tak se právě Oldřich Valta a Egor Kolpakov z The Miners rozhodli vyrábět kapsle do kávovarů Nespresso právě s jejich výběrovou kávou. A co je na tom nejlepší-v plně kompostovatelných kapslích! Odpadá tedy problém, jaký řeší právě například Nespresso s použitými kapslemi. I když je nutno říct, že i oni hledají cesty a vyrábí kapsle z 80 % recyklovaného hliníku a následně z něj pak vyrábí legendární nože-rybičky.

The Miners se nicméně rozhodli jít v ekologii ještě dále, uspořádali sbírku na Hithitu a začali vyrábět již zmiňované kompostovatelné kapsle s výběrovou kávou. Její chuť je opravdu o třídu výše, než jsme u kávovarů podobného typu zvyklí, nicméně Valta s Kolpakovem dodávají, že domácí kávovary na zrnkovou kávu jsou přeci jen ekologičtější a v dlouhodobém horizontu se vyplatí i finančně. Jejich kapsle jsou ale určitě funkčním řešením v souladu s přírodou.

Zdroje:

https://www.czechcrunch.cz/2021/03/prazska-kavarna-the-miners-vyrabi-plne-kompostovatelne-nespresso-kapsle-vyberovou-kavu-chce-prinest-vsem/

https://www.theminers.eu/?lang=cs

+ There are no comments

Add yours