Nově vyvinutý materiál ze starých pneumatik a stavebního odpadu by mohl být řešením pro kvalitnější silnice


Stavební odpad představuje více než polovinu celosvětově vyprodukovaného odpadu a ročně se na světě vyrobí více než miliarda pneumatik, z nichž je jen minimální část opakovaně využitá. Zdá se, že řešením obou těchto problémů by mohl být nový udržitelný materiál určený pro stavbu kvalitnějších silnic a dálnic. 

Vědci z univerzity v Melbourne vyvinuli nový materiál, který jako první na světě kombinuje recyklovanou stavební suť a směs gumy ze starých pneumatik. Výsledná recyklovaná směs je pak mnohem flexibilnější než standardní materiály, což znamená, že silnice z ní postavené budou méně náchylné k praskání.

Základy tradičních silnic jsou většinou tvořeny neudržitelnými panenskámi materiály, jako je třeba lomový kámen nebo přírodní písek. Nový směsný materiál je pak 100% recyklovanou alternativou, která nabízí nový způsob využití starých pneumatik a stavebního odpadu, a přitom plní klíčová kritéria, mezi něž patří třeba flexibilita, pevnost či odolnost proti deformaci.

Součástí studie o novém materiálů byla rovněž otázka životnosti, tedy jak směs vydrží tlaky nespočtu vozidel, které po ní budou projíždět. K tomuto testování využili inženýři speciální stroje, na nichž zkoumali různé poměry gumy a suti. Z testů vyšlo, že nejlepší je smíchání 0,5 % gumy z pneumatik a 99,5 % drcené suti a betonu. V tomto poměru si směs zachovává nezbytnou sílu a zároveň udržuje oba materiály soudržné.

“Globální recyklace stavebního odpadu a pneumatik sice roste, ale obě průmyslové odvětví i nadále produkují ohromné množství odpadu, pro který dosud nebylo nalezeno opakované využití. Hledat a vyvíjet nové inovativní způsoby použití je tak u těchto materiálů naprosto zásadní”, říká profesor Jie Li, hlavní autor nové studie.

Většina starých pneumatik končí buď na skládce, nebo jsou spáleny, čímž se do atmosféry dostává velké množství oxidu uhličitého a dalších škodlivých látek. Díky této nové technologii by tak velká část z nich mohla být zrecyklována a ještě bychom se mohli těšit na kvalitnější silnice. Win-win situace jak má být!

Zdroje:

https://www.sciencedaily.com/releases/2020/07/200729114739.htm

https://technika.denikplus.cz/1792-nova-technologie-umozni-budovat-mnohem-odolnejsi-silnice-vedci-k-tomu-vyuziji-stare-pneumatiky.html

+ There are no comments

Add yours