Děkujeme za roušky pro naše popeláře a metaře


Děkujeme všem, kdo se zapojili do výzvy #RouškaProPopeláře a #RouškaProMetaře. Velice si vážíme vaší podpory a ochoty pomoci. Aktuálně máme dostatek ochranných prostředků pro naše zaměstnance pracující v terénu, kteří se i za nepříznivé a vypjaté situace starají o to, aby město bylo čisté. Pokud máte k dispozici roušky, nebo kapacitu na jejich výrobu, můžete pomoci iniciativě Magistrátu hlavního města Prahy a Českého červeného kříže. Roušky budou distribuovány potřebným. Sběrné místo se nachází na Mariánském náměstí.

V reakci na současnou situaci jsme se usilovně snažili – a stále snažíme – zajistit maximum ochranných pomůcek, abychom ochránili zdraví svých zaměstnanců. Bohužel ne vše, o co jsme usilovali, především na začátku pandemie, bylo reálné s ohledem na kritickou situaci v oblasti dodávek ochranných pomůcek, a to zejména roušek a respirátorů. Z toho důvodu jsme se obrátili interním dopisem na naše zaměstnance i na Pražany s žádostí o pomoc. A reakce nás velmi potěšila. Lidé nám poslali bezmála dva tisíce roušek, desítky povzbudivých dopisů a na centrálu dorazily i domácí štrúdly pro naše lidi pracující v terénu.

Intenzivně pracujeme na tom, aby i v těchto vypjatých časech zůstalo město čisté, v ulicích byl dodržován pořádek a kolem popelnic se nehromadily odpadky. Všem našim zaměstnancům patří veliké poděkování za jejich každodenní náročnou práci a nasazení navzdory extrémně složité situaci způsobené pandemií koronaviru. Díky nim probíhá svoz odpadu a úklid bez omezení, což je, zejména v této době, enormně důležité. Vlna pomoci a solidarity nás nesmírně mile překvapila a potěšila, velice za ni děkujeme a vážíme si jí.

Roušky pro potřebné se sbírají na Mariánském náměstí

Český červený kříž ve spolupráci s Magistrátem hlavního města Prahy otevřel stan, kam mohou lidé denně mezi 9.00 – 18.00 hodin nosit ušité roušky ze stoprocentní bavlny a s všitou kapsičkou určenou pro filtr. Převzaté roušky jsou následně sterilizovány, zabaleny a distribuovány potřebným. „Mám ohromnou radost z toho, kolik lidí se rozhodlo pomoci pracovníkům Pražských služeb. Vaše roušky nyní pomohou potřebným v domovech pro seniory, léčebnách a zdravotnických zařízeních,“ dodává závěrem náměstek primátora Petr Hlubuček.

+ There are no comments

Add yours