Reebok vyvinul tenisky vyrobené z čistě rostlinných materiálů


Udržitelná móda je trend, který bude v budoucnu zřejmě jen zesilovat. Už dnes ale vidíme, že plasty lze při výrobě oblečení a bot nahradit téměř čímkoliv. Společnosti Reebok se ale podařilo něco speciálního. Tato americká značka totiž aktuálně představila běžecké boty, které jsou jednak ze 100 % vyrobeny z rostlinných materiálů a jednak jsou údajně natolik dobře technologicky vyvinuté, že jejich netradiční složení neohrozí výkonnost ani u profesionálních běžců.

Americká sportovní značka Reebok představila běžecké boty Forever Floatride Grow, na jejichž výrobu byly použity pouze rostlinné materiály. Společnost se tak rozhodla následovat současný trend spočívající v oproštění od plastových komponentů, jaký můžeme vidět i u ostatních značek.

Reebok tvrdí, že se jedná o první veganské boty na světě. Mezi použitými výrobními materiály najdeme třeba eukalyptus, řasy, ricinový olej nebo přírodní gumu, což je u obuvi skutečně netradiční kombinace. Přijít na to, jak tyto suroviny nejlépe zpracovat pro sportovní účely, trvalo Reeboku okolo tří let. V regálech obchodů bychom je pak měli vidět někdy na podzim příštího roku.

Forever Floatride Grow

“Největší výzvou při jejich výrobě bylo to, aby splňovaly vysoké nároky a veškeré potřeby běžců. Během tří let, které jsme strávili vývojem, jsme na veganské boty slyšeli hlasité ohlasy od rekreačních i profesionálních atletů. Zároveň ale bylo slyšet, že nechtějí ohrozit své výkony. Výsledkem jsou boty Forever Floatride Grow – výkon na bázi rostlin a bez kompromisů”, říká Bill McInnis, viceprezident Reeboku.

„Země je běžecká aréna a my cítíme zodpovědnost ji detoxikovat pro sportovce, kteří v ní běhají,“ doplňuje Matt O’Toole z Reeboku. Používání rostlinných materiálů pro výrobu tenisek ovšem pro Reebok není ničím novým. Již minulý rok značka představila ekologickou kolekci Cotton + Corn, která je ze 75 % vyrobena z přírodních zdrojů.

+ There are no comments

Add yours