Zdravé tyčinky od Nestlé nyní koupíte v papírových a recyklovatelných obalech


Pokud náš blog čtete pravidelně, tak si jistě vzpomenete na článek, v němž jsme vás informovali o dlouhodobém cíli společnosti Nestlé týkajícím se jejich obalů. Připomínáme, že cíl spočívá v tom, aby do roku 2025 žádné obaly od jejich produktů nekončily na skládce nebo jako odpad. Společnosti se teď v tomto ohledu podařil významný průlom, neboť představila novou řadu tyčinek YES!, které jsou zabalané do unikátního papírového a recyklovatelného materiálu. 

V dubnu minulého roku společnost Nestlé představila svůj dlouhodobý cíl spočívající v tom, aby žádný jejich obal nekončil na skládce nebo jako odpad v oceánech. „Plastový odpad patří k nejzávažnějším problémům, kterým dnes svět v oblasti udržitelnosti čelí. Chceme nalézt lepší řešení pro snížení odpadu, jeho znovupoužití a recyklaci. Naší ambicí je dosáhnout 100% recyklovatelných a znovupoužitelných obalů do roku 2025,“ vysvětloval Mark Schneider, generální ředitel Nestlé.

Zdá se, že se švýcarskému gigantovi nyní podařil zásadní průlom, který ho ke splnění tohoto cíle značně přiblížil. Po deseti měsících práce se vývojářskému týmu podařilo vyrobit unikátní recyklovatelný obal z papíru. “Je to obrovský úspěch, na který můžeme být všichni hrdí. Minulý rok jsme na trh uvedli nové tyčinky YES! vyrobené ze zdravých surovin a nabízející zdravější možnost občerstvení. Naši pozornost jsme pak zaměřili na obaly, tak aby byly udržitelné a snadno recyklovatelné. Dnešek je důležitým krokem ke splnění našeho cíle do roku 2025,” říká vedení společnosti.

Vytvoření tohoto obalu uvolnilo potenciál recyklovatelných papírových obalů, který může znamenat revoluci v potravinářském průmyslu. Doposud totiž byly obaly trvanlivých tyčinek vyráběny z plastových fólií a laminátů. Teď se ale ukázalo, že k tomuto účelu může sloužit i papír – a to ve velkém měřítku a zároveň s garancí zachování kvality i čerstvosti produktu po celou dobu jeho životnosti. 

V přírodě se navíc tento papírový obal rozloží zhruba za šest měsíců, což je oproti plastu, jemuž to může trvat až stovky let, výrazný rozdíl. Nestlé jej ovšem neoznačuje za biologicky rozložitelný, neboť nechce, aby obaly končily jako odpad v životním prostředí. Společnost zároveň tvrdí, že výrobní technologii nebude patentovat, aby tento způsob balení mohly začít používat i ostatní společnosti.

+ There are no comments

Add yours