Sedmého ročníku soutěže ve sběru papíru se zúčastnilo 53 škol


S koncem školního roku vyvrcholila tradiční soutěž Papír Pražským službám, peníze vaší škole. Vítězem se i letos stala základní škola v Kolovratech, kde v přepočtu na jednoho žáka sesbírali téměř 170 kilogramů papíru.

Na druhém místě se umístila Základní škola Práčská z Prahy 10 a medailové stupně uzavírá 1. základní škola Masarykovo náměstí z Říčan u Prahy. Školy dostávají odměnu jednak za první, druhé a třetí místo, jednak za sebraný papír. Každá sebraná tuna recyklovaného papíru přitom zachrání 17 vzrostlých stromů.

Finance pro školu

Slavnostního předání první ceny se vedle vedení základní školy a zástupců Pražských služeb zúčastnili i žáci ZŠ Kolovraty. Tato škola patří k tradičním a velmi úspěšným účastníkům naší soutěže. Je to čtvrté vítězství kolovratských žáků, a i tentokrát škola získala zaslouženou finanční odměnu ve výši 23 tisíc korun. „Výhra v soutěži nás opět velice potěšila. Sběr papíru má v kolovratské škole dlouholetou tradicí, kterou před mnoha lety zahájil bývalý ředitel. Vedeme žáky k šetrnému zacházení s přírodou a sběr papíru za účelem jeho dalšího využití k ohleduplnému přístupu patří. Díky sběru papíru škola získala zajímavé finanční prostředky. Ty bychom rádi použili na dofinancování projektu na vybudování venkovní učebny – jurty a revitalizaci pozemků kolem školních budov,“ řekla ředitelka ZŠ Kolovraty Vladimíra Reinerová.

Další ročník odstartoval, přihlášky je možné podávat na webu

Přihlášky do dalšího ročníku je možné podávat až do konce prázdnin. V průměru se soutěže účastní více než 50 základních škol a vzdělávacích institucí. „Jsem potěšena, že je o soutěž Pražských služeb mezi dětmi takový zájem. Vítám, každou podobnou inciativu, do které se mohou děti aktivně zapojit, naučit se něco o ekologii a zároveň pomoci své škole,“ sdělila radní hlavního města Prahy Jana Plamínková.

Odkaz na přihlášku: http://www.psas.cz/index.cfm/soutez-skoly/prihlaska/

+ There are no comments

Add yours