Jak se zbavit zápachu z odpadkového koše?


Zápach z odpadkového koše je věc, bez které bychom se doma jistě obešli. Obzvlášť v letních měsících, kdy se vlivem vyšších teplot zbytky jídel rozkládají rychleji, to může být velice nepříjemné. Kromě toho, takové prostředí do domácnosti přitahuje nezvané hosty, zejména pak lezoucí hmyz, mouchy nebo myši. Naštěstí existuje řada způsobů, jak s mikroorganismy bojovat a nechtěného odéru se zbavit.

Citrusová kůra

Prvním způsobem je použití citrusové kůry, která prakticky funguje jako přírodní osvěžovač vzduchu. Obsahuje totiž velké množství éterického oleje, díky němuž má velice silné aroma. Do koše tedy můžete vložit kůru z citronu, pomeranče nebo limety, a zápach bude rázem pryč. Citrony mají navíc díky nízkému pH desinfekční i antibakteriální účinky a zároveň odpuzují malé škůdce.

Kávová sedlina

Kávová sedlina, která by za normálních okolností skončila nevyužitá, vám může posloužit jako výborný lapač pachů. Její vůně je natolik intenzivní, že úspěšně dokáže pohltit i ty nejsilnější zápachy z odpadkového koše. A pokud náhodou nejste fanoušci lógrového „turka“, nevadí – spousta sedlin se nachází v každém kávovaru na zrnkovou kávu. Použití je pak naprosto totožné jako u předchozího tipu.

Jedlá soda

Jedlá soda má v domácnosti nespočet aplikací. Používá se od ekologického čistidla přes pomocníka proti pálení žáhy až po změkčovač chodidel. Soda rovněž dělá zázraky při odstraňování zápachu a použití je opět, stejně jako v předchozích případech, jednoduché a rychlé. Stačí nasypat slabou vrstvu na dno odpadkového koše, což bude bohatě stačit na absorpci pachu po několik dnů.

Stelivo pro kočky

Vzhledem k tomu, že podestýlka je přímo určená k zachycování zápachu, jedná se o skvělý nástroj v boji s nepříjemným odérem po celém domě. Pokud tedy vlastníte kočičího mazlíčka, určitě tento tip vyzkoušejte. Až budete příště vyměňovat sáček do koše, nasypte na jeho dno zhruba jeden šálek steliva a nechte působit. Uvidíte, že díky silným absorpčním schopnostem nepříjemný odér za chvíli pomine.

+ There are no comments

Add yours