Soutěž TRASHed: Důkaz, že i popelnice může být uměleckým dílem


Popelnice nemusí být nutně jednobarevná a nudně vypadající. Soutěž TRASHed Coachella je toho jasným důkazem, a co víc, jedná se o další skvělý příklad toho, jak lze uměním upozornit na určité téma. V tomto případě je tím tématem třídění odpadu.

Za uměleckým projektem TRASHed Coachella stojí nezisková organizace Global Inheritance, která se snaží zvyšovat povědomí o globálních problémech, a to hlavně mezi mladými lidmi. Důležitá témata komunikuje vždy kreativním způsobem, což je ostatně krásně vidět na této soutěži, jejímž cílem je vytvořit umělecké dílo z obyčejné popelnice. 

Autor: Global Inheritance

Soutěž je každoročně součástí hudebního festivalu Coachella Valley Music and Arts Festival – jednoho z největších a nejznámějších festivalů ve Spojených státech. Tento rok se do ní přihlásilo více než 500 umělců a možnost vystavit své dílo na festivalu dostalo 54 z nich. 

Autor. Global Inheritance

Během 20 leté historie projektu již umělci z celého světa „vylepšili“ více než 2 tisíce popelnic, které byly postupně vystaveny na dalších hudebních festivalech nebo sportovních akcích po celé Americe, ale i v Evropě. Po skončení výstav jsou tyto umělecká díla darována školám k běžnému používání, což vlastně symbolizuje podstatu recyklace – znovupoužití. 

Autor: Global Inheritance

+ There are no comments

Add yours