Hattrick žáků ZŠ Kolovraty v soutěži Pražských služeb


V přepočtu na jednoho žáka sesbírali v Kolovratech více než 215 kilogramů papíru. Škola tak po třetí v řadě ovládla soutěž „Papír Pražským službám, peníze vaší škole.“ S prvním místem se pojí i odměna ve výši 23 tisíc korun. Celkem škola získá 173 tisíc korun. 

Kolovratští nedali svým soupeřům šanci a hattrick završili rozdílem třídy. V předchozích dvou letech zde v přepočtu na jednoho žáka sebrali 176 a 193 kilogramů papíru. Školy dostávají peníze jednak za první, druhé a třetí místo, jednak za sebraný papír. V případě Kolovrat ho letos bylo sebráno za 150 tisíc korun. Finanční odměnu škola využívá na vybavování pozemků školy herními a sportovními prvky a na podporu realizace environmentálního projektu školy, jehož cílem je vytvořit v okolí budov školy interaktivní vzdělávací stanoviště zaměřená na pozitivní vztah k životnímu prostředí.

Bonusem pro 20 nejlepších sběračů školy, kteří se účastnili slavnostního předání, byla exkurze do třídicí linky papíru a upomínkové předměty Pražských služeb.

Recyklace i třídění má smysl

Každá sebraná tuna recyklovaného papíru zachrání 17 vzrostlých stromů, přičemž každý strom je schopen denně vyprodukovat až 7000 litrů kyslíku. To představuje průměrnou denní spotřebu kyslíku přibližně padesáti lidí. Papír navíc patří mezi dobře recyklovatelné suroviny, protože jej lze recyklovat až sedmkrát. Pražské služby disponují dvěma třídicími linkami, které jsou za rok schopny vytřídit více než 35 tisíc tun.

Další ročník odstartoval, přihlášky je možné podávat na webu

Přihlášky do dalšího ročníku je možné podávat až do konce prázdnin. V průměru se soutěže účastní více než 50 základních škol a vzdělávacích institucí. 

Odkaz na přihlášku:

http://www.psas.cz/index.cfm/soutez-skoly/pravidla-souteze/7-rocnik-souteze-ve-sberu-papiru/

+ There are no comments

Add yours