Adam Mišík: K třídění odpadu mě rodiče vedli odmalička


Adam Mišík je talentovaný zpěvák a herec, jehož otcem je Vladimír Mišík, legenda české hudební scény. Kromě řady filmových rolí a koncertů předvedl Adam svůj talent v populární televizní soutěži Tvoje tvář má známý hlas. Mladého umělce jste měli možnost potkat osobně v roli zpěváka i moderátora – na našem dni otevřených dveří. 

Podobně jako řada dalších mladých umělců se také vy věnujete zároveň zpěvu i herectví. Co je pro vás bližší?

Toto je asi nejčastější otázka, kterou dostávám. Musím ale říct, že ni vlastně nedokážu sám odpovědět. Už od dětství jsem obě činnosti dělal zároveň a velice rád bych v tom pokračoval i nadále.

Na jakých projektech aktuálně pracujete?

Aktuálně připravuji nové EP, takže mou náplní práce je především tvorba nových písniček. V červnu se budu věnovat natáčení letní komedie, která se v kinech objeví v říjnu. Scénář píše Petr Kolečko a velice se na tento projekt těším. Petr je velmi schopný scénárista, napsal například Okresní přebor či Vyšehrad, což jsou hodně úspěšné seriály.

Do vašeho portfolia aktivit jste přidal také účast v soutěži Tvoje tvář má známý hlas. Jak hodnotíte své působení v soutěži a soutěž obecně?

Bylo skvělé, že jsem měl možnost zúčastnit se první řady této soutěže. Diváci totiž nevěděli, co od toho mohou očekávat, a vlastně jsme to netušili ani my soutěžící. Soutěž se pak stala obrovským fenoménem a já jsem rád, že jsem toho mohl být součástí.

Jaký máte cíl? Chcete svou tvorbu posunout do zahraničí nebo se budete orientovat pouze na českou scénu?

V zahraničí bych se určitě chtěl prosadit spíše herectvím než hudbou. Proto často létám do USA, kde chodím na castingy a navštěvuji různé projekty. Bezesporu je tam ale mnohem větší konkurence, takže si myslím, že je to běh na dlouhou trať. Moje nadcházející tvorba bude ovšem mířená vyloženě na Českou republiku, na tento rok plánuji hodně českých projektů a akcí.

Vzhledem k vašim aktivitám máte jistě náročný program. Zvládáte i něco jiného kromě práce?

Volný čas věnuji relaxaci, dále se snažím cvičit, zdravě jíst a starat se o své tělo. Beru to jako takový můj nový koníček, i když je to vzhledem k mému programu někdy složité. Osobně si myslím, že mladý člověk by měl vypadat zdravě, a já se pro to snažím dělat maximum.

K létu neodmyslitelně patří hudební festivaly. Baví vás živé hraní? Na jakých akcích vás čtenáři budou moci vidět a slyšet?

Těch akcí je spousta, zpívat budu při celé řadě příležitostí například v Ostravě, Třinci, Jindřichově Hradci, Karviné nebo Plzni. Co se týče živého hraní, pro mě je to na zpěvu to nejzábavnější a festivaly považuji za jeden z hlavních symbolů léta.

Máte nějaký hudební a herecký vzor? Kdo nejvíce ovlivnil vaši tvorbu?

Mezi mé filmové vzory patří třeba Leonardo DiCaprio a poslední představitel Jamese Bonda, Daniel Craig. V hudbě je to Justin Timberlake nebo Calvin Harris, ale těžko to lze takto specifikovat. Umělců, kteří mě nějaký způsobem ovlivňují, je totiž celá řada.

Závěrem by nás zajímal váš vztah k životnímu prostředí, případně jakým způsobem se v této oblasti angažujete.

Moji rodiče mi odmalička vštěpovali důležitost ochrany přírody a vedli mě ke třídění odpadu. Je dobré, že výchova v tomto směru probíhá i na školách, například soutěžemi ve sběru papíru. Kdybych to měl srovnat se Spojenými státy, tak v Česku máme ke třídění odpadu podle mě lepší vztah, nebo jsme alespoň více zodpovědní. Máme krásnou, čistou republiku a to rozhodně není samozřejmost. Myslím, že na to můžeme být hrdí.

+ There are no comments

Add yours