Co dělat s ojetými pneumatikami?


Ačkoliv tomu aktuální počasí úplně nenasvědčuje, řidiči aut by v tuto dobu měli přezouvat zimní pneumatiky za letní. Pokud jsou ale zimní pneumatiky po uplynulé zimě ve špatném stavu, je potřeba vyřešit jejich likvidaci. Ale jak?

Existuje několik způsobů, jak se ojetých pneumatik zbavit. V žádném případě by ovšem neměly končit u popelnic, na skládkách nebo pohozené vedle silnice. První způsob je prostřednictvím prodejců pneumatik, kteří by podle zákona měli bezplatně zajistit jejich odběr. Bohužel skutečnost může vypadat jinak a velice často tak jednají pouze v případě, že si u nich koupíte pneumatiky nové.

Staré pneumatiky můžete také odložit ve sběrném dvoře. Tato varianta je zpoplatněná a odevzdání jedné pneumatiky vás vyjde od 25 do 100 korun, přičemž záleží na konkrétním místě. Pražské služby provozují 7 sběrných dvorů a cena za odložení jedné pneumatiky je 30 korun bez DPH.

V poslední řadě existují speciální firmy, které pneumatiky recyklují na dále využitelné suroviny. Drť z ojetých pneumatik se využívá například jako podlaha v tělocvičnách, na závodních drahách nebo při stavbě dětských hřišť.

+ There are no comments

Add yours