Ekodrogerie bude k dispozici ve vratných obalech!


Nejen PET lahve a plechovky půjdou od příštího roku zálohovat. Nově se k nim přidá i ekodrogerie.

 Pokud vás trápí, že ke kontejnerům s tříděným odpadem pravidelně táhnete i velké plastové obaly od pracích gelů, zbystřete! Značka Tierra Verde přichází s revolučním řešením a tím je ekodrogerie ve vratných obalech. Posledním krokem by tak nyní nebyla strastiplná cesta ke kontejnerům s tříděným odpadem, ale do drogerie pro doplnění zásob!

Česká značka Tierra Verde už od roku 2008 přináší domácnostem v Čechách i na Slovensku udržitelné produkty na úklid či praní. V rámci trendu bezobalového nakupování začala v roce 2015 také s prodejem v sypané a stáčené formě. Bohužel obliba takového způsobu nakupovaní v poslední době klesá, a tak musela značka přijít s jinou strategií. A tou je právě revoluční prodej ekodrogerie v litrových, vratných lahvích. Generální ředitel Tierra Verde Jan Čillík říká, že chce zákazníkům udržitelné nakupování co nejvíce zjednodušit. Na vratné lahve je záloha 25 korun.

Každé opětovné použití vratné lahve má ušetřit až 85 gramů obalového materiálu. Tierra Verde zatím projekt spustila v pilotním provozu a postupně rozšiřuje síť partnerů.

Zdroj: https://cc.cz/zalohovat-nemusime-jen-lahve-a-plechovky-ceska-znacka-spustila-prodej-ekodrogerie-ve-vratnych-obalech/

+ There are no comments

Add yours