Zabalte dárky ekologicky!


Končí pro vás Štědrý večer pravidelně momentem, kdy se s taškou narvanou papírem vydáváte ke tříděnému odpadu a potkáváte další sousedy na stejné misi? A co to letos udělat trochu jinak?

Všichni to známe, hromada dárků a vedle ještě větší hromada krabic a papíru. Pokud si myslíte, že to bez toho nejde, jste na omylu. I k balení dárků lze přistupovat udržitelněji! Už nezbývá moc času, ale neříkejte, že máte vše zabaleno. Na poslední chvíli přinášíme pár tipů.

Nejsnazší je samozřejmě následovat naše babičky. Neříkejte, že si u stromečku také neděláte legraci z toho, jak se dříve balicí papír schovával na další rok. Jenže proč to doopravdy neudělat? Není třeba opatrně operovat každý dárek ven, aniž by se papír nikde neporušil, ale prostě schovat větší, neponičené kusy a za rok je použít zase. Krásně se pro tyto účely dají schovávat i dárkové taštičky. Jen dejte příští rok pozor, zda na jmenovce, která je součástí, nezůstalo jméno někoho jiného!

Velmi originálně a dobře vypadají i dárky zabalené v novinovém papíru. Ideální jsou pro tyto účely černobílé noviny bez barevných fotografií. Doplníte je výraznou barevnou stuhou a elegantní balíčky jsou na světě. Noviny pak můžete využít například na topení.

Zajímavé jsou i dárky zabalené v barevných látkách. Pokud šijete a zbývá vám hodně odstřižků, neváhejte je tentokrát využít místo balicího papíru. S látkou se pracuje jinak a mohou tak vzniknout zase jiné, pod stromečkem snadno rozpoznatelné, balíčky.

Pořád byla řeč spíše o recyklaci, ale co takhle zabalit dárek do nějakého… dárku? Posloužit pro tento účel může například hezká plátěná taška, kterou pak obdarovaný bude moci také využívat.

Toto jsou tipy za nás, ale věříme, že určitě přijdete i na něco dalšího. Možná by vás to ani nenapadlo, ale krásně může vypadat například i pečící papír. Tak ať vám balení dárků jde od ruky a pod stromečkem na vás spoustu dárků čeká! Šťastné a veselé Vánoce!

+ There are no comments

Add yours