Plastic Guys chtějí zvýšit povědomí o recyklaci plastu


Za firmou Plastic Guys jsou různé, ekologicky zaměřené aktivity, a protože se jim daří, aktuálně probíhá další. A zabývá se samozřejmě plastovým odpadem.

O recyklaci plastového odpadu se sice hodně mluví, ale také se pro ni docela málo dělá. Jenže tohoto typu odpadu je čím dál více a nejčastěji končí ve spalovnách či na skládkách. To je ale velká škoda, protože právě Plastic Guys umí plastovému odpadu vdechnout nový život v podobě speciálních desek. Ty jsou pak nejen stoprocentně recyklované, ale i recyklovatelné, a to je velmi zásadní faktor, když se posuzuje udržitelnost materiálu. Recyklovaná deska může být navíc i po skončení své životnosti znovu recyklována.

V současné době probíhá na platformě Hithit kampaň Zpracujme společně 100 000 kilogramů plastů. Prostřednictvím té chtějí Plastic Guys dle svých slov zvýšit a rozšířit povědomí o možnostech smysluplné recyklace. Z recyklovaných desek jsou totiž schopni vyrobit velké množství předmětů, které používáme každý den, ať už se jedná o ramínka, trsátka, háčky, podtácky, šperky, ale třeba i nábytek. Za každé 4 Kč je zpracován 1 kg plastu, který tak nemusí končit na skládce nebo ve spalovně.

Každý přispěvatel jako odměnu neobdrží pouze vybraný produkt, ale i certifikát o množství plastu, které se díky němu pomohlo zpracovat. Plastic Guys zvládnou za každé čtyři koruny zpracovat jeden kilogram plastu. A ukážou tak, že pořád existují nové cesty, které je třeba v rámci recyklace zkoušet.

Zdroj: https://pozitivni-zpravy.cz/firma-plastic-guys-rozjizdi-novy-projekt-kam-zamiri-100-tun-plastu/ https://plasticguys.cz/cs/ https://www.hithit.com/cs/project/12402/zpracujme-spolecne-100-000-kg-plastu

+ There are no comments

Add yours