Přinášíme další rozhovor ze série Seznamte se se zaměstnanci Pražských služeb


Rádi bychom představili naše kolegy na různých pracovních pozicích a ukázali, jak širokému spektru služeb a činností se věnuje naše společnost. Třeba tato série rozhovorů přiláká nové zájemce o různorodou práci v Pražských službách. Jako další jsme vyzpovídali Ing. Janu Papírníkovou, který v PS pracuje na pozici mistr ve středisku údržby zeleně.

Pracujete v PSAS přes dva roky, co vás vedlo k tomu nastoupit na pozici mistra do PSAS?

Dřív jsem pracovala jako zahradnice na pozici dělníka v jiné společnosti. Přímo v zahradnictví na prodejně, kam jsem nastupovala hned po VŠ, a vzhledem k svému vzdělání jsem chtěla zkusit něco jiného. Tady v té době sháněli mistra k zahradníkům a tak jsem prošla dvě kola pohovorů a nakonec úspěšně nastoupila.

Jste Ing., v oboru produkční zahradnictví, je toto pro vás přesně uplatnění, které jste hledala?

Přesně tak. Tato pozice je soubor jednotlivostí, které mě baví na denní bázi. Tedy řídit lidi, pomáhat jim se vzdělávat a zabývat se aktivně i prakticky zahradnickou činností.

Využíváte svých znalostí k tomu, abyste vzdělávala své podřízené?

Ano, jezdím s nimi do terénu, učím výsadby stromů, rostlin, jejich údržbu, řezy keřů a mnoho dalšího. V čase je zajímavé sledovat progres mého týmu. Jak se osamostatňují a nakonec jsou schopni postupovat sebevědomě beze mě, jelikož v první fázi se vždy podílím na práci v terénu tak, aby každý viděl a věděl, co má dělat, a hlavně proč. Což je velmi důležitá součást mentoringu. Když totiž dáte věci do souvislostí, většina lidí je schopna samostatné práce.

Jaké to je, mít na starosti zahradníky?

Nemyslím si, že jde o profesi, ale o to, jaké lidi v týmu máte. A já mám momentálně lidi, které jejich práce baví, jsou snaživí, zajímají se a je jedno, zda jsou, nebo nejsou z oboru. Člověk nadšený pro svoje zaměstnání bude vždycky dobrým zaměstnancem a podřízeným.

Můžete nám popsat jaká je náplň práce zahradníka v PSAS?

Standardně realizujeme výsadby a údržbu květin, stromů, keřů, trávníků a všeho zeleného napříč Prahou.

Co děláte v zimě?

V zimě děláme prořezy stromů, keřů a kácení. Pokud ale nasněží, tak se věnujeme údržbě komunikací, hlavně tedy chodníků. 

Je nějaký projekt, který vás tady nadchnul?

Nedávno jsme realizovali projekt extenzivní střešní zahrady na budově naší centrály. Tento projekt mě velice bavil. Vytvořili jsme 450m2 zelené plochy, která splňuje hned několik ekologických kritérií. Celá realizace trvala přibližně měsíc a musím říct, že to byl a je krásný projekt.

Co vás na PSAS baví?

Jsem ráda, že mohu dělat v oboru, který mě baví a je mým koníčkem. Důležité je také to, že mi firma umožňuje další vzdělávání a poskytuje dostatek času a prostoru pro diskuzi o nových trendech, možnostech a inovacích.

Co děláte ve volném čase?

Ráda jezdím na výlety po ČR, starám se o andulky, trávím čas s rodinou a v neposlední řadě také okopávám svoji zahrádku.

Máte dojem, že je pro vás toto zaměstnání symbolem life-balance a máte čas na soukromý život?

Určitě, pracovní doba je od 6:00 do 14:00. Celé odpoledne a večer mám tedy pro sebe.

+ There are no comments

Add yours