V McDonald’s se rozhodně nic nevyhodí!


A je to dobře. Společnost McDonald’s bývala dlouho vnímaná jako velmi neekologická a neudržitelná. Obrovské množství odpadu, jednorázové plasty a mnoho dalšího… Naštěstí si včas uvědomili, že dnešní svět si žádá zcela jiný přístup, a tak v rámci své globální strategie podnikají dílčí kroky a snaží se fungovat co nejvíce šetrně k okolí, a především životnímu prostředí.

Jedním z problémů bylo hromadění plastových táců, které byly kvůli poškození či opotřebování vyřazeny. Protože jich bylo poměrně velké množství, rozhodla se firma najít nějaké řešení. Přizvala si k tomu umělce z ateliéru DRAWetc. a takřka geniální řešení bylo na světě.

Vyřazené plastové tácy se proměnily ve veselé lavičky a odpadkové koše, které nyní zdobí okolí fastfoodových řetězců. Jitka Pajurková, ředitelka PR a komunikace společnosti McDonald’s pro Českou republiku a Slovensko, k tomu říká: „Vyřazené tácy jsme se rozhodli znovu použít, vdechnout jim nový život a vyrobit z nich originální lavičky a koše. Nevznikl tak odpad, naopak jsme vytvořili něco smysluplného, co budou moci využívat nejen naši zákazníci v okolí restaurací, ale také lidé jinde ve veřejném prostoru.“

Na jednu takovou lavičku je potřeba zhruba sto táců. Jeden koš je tvořen asi dvaceti pěti tácy. Lavička váží kolem 95 kilogramů a koš zhruba šedesát. Kromě vyřazených táců je na výrobu ještě potřeba speciální směs, která lepí použité tácy dohromady. Lavičky i koše jsou vyzdobeny obrázky s ekologickou a enviromentální tématikou. Umělci z vizuálního studia DRAWetc. potvrzují, že celý projekt pro ně byl velkou výzvou a oceňují především myšlenku udržitelnosti a šetrného podnikání. Tomu všemu koneckonců fandíme i my! Proto nejen McDonald’s, ale i jiným firmám nespočet dalších, obdobně vynalézavých nápadů.

Zdroj: https://pozitivni-zpravy.cz/mcdonald-vyrazene-tacy-nevyhodil-ale-udelal-z-nich-unikatni-lavicky-a-kose-jak-se-vam-libi/

+ There are no comments

Add yours