Chytni rytmus a šlápni na to!


Vašek Matějovský v novém spotu Pražských služeb radí, jak třídit chytře a předcházet tak nepořádku kolem kontejnerů na tříděný odpad. To je celoroční problém, který koncem roku ještě umocní obaly a krabice od vánočních dárků. Nový videospot se tradičně objeví na všech sociálních sítích Pražských služeb.

Když se někde objeví fotografie nepořádku v okolí kontejneru, okamžitě začne bouřlivá diskuse. Její aktéři se obvykle přou o frekvenci svozu a vhodné kapacitě nádob pro danou lokalitu. Obojí lze samozřejmě optimalizovat. Nepořádek může mít úplně jinou příčinu. „Častým problémem je neefektivní využívání nádoby a bezohlednost některých lidí. Ti do kontejneru hodí ohromnou nesešlapanou krabici a už neřeší, že ostatní už nemají, kam házet odpad. To vede k tomu, že další lidé ze sousedství, kteří sdílí stejné místo začnou odpad odkládat okolo nádoby,“ popisuje častý scénář tiskový mluvčí největší pražské svozové společnosti Radim Mana.

Co tedy přináší nový spot?

Nový spot pokračuje v kontinuální kampani Šlápni na to! Tentokrát jej Vašek Matějovský se svým týmem pojal trochu jinak. Stěžejní je práce s rytmem a detailními záběry na sešlapávání plechovky, plastových lahví, tetrapaku i kartonové krabice. „Tentokrát jsme zvolili jinou formu a místo vtipného skeče, ke kterému se jistě vrátíme, si hrajeme právě s typickými zvuky, které vydává sešlapávání jednotlivých komodit. Ty postupně spojujeme tak, až vznikne chytlavý rytmus,“ říká herec, moderátor a autor několika úspěšných kampaní Pražských služeb Vašek Matějovský.

Spot bude mít premiéru na facebookovém profilu Pražských služeb, ale postupně se objeví na Instagramu i YouTube kanálu svozové společnosti.

„Odhazování odpadu je celoroční problém, ale během adventu máme skutečně na pilno, abychom město udrželi hezké a čisté. Tímto za všechny naše zaměstnance pracující v terénu prosím Pražany, aby odpad likvidovali odpovědně a chytře. Jedině společně zvládneme udržet město hezké a čisté,“ dodává závěrem Radim Mana.

VIDEO najdete tady: https://www.youtube.com/shorts/z3rYB372M7Q

+ There are no comments

Add yours