Den otevřených dveří Pražských služeb se vrací


Po dvouleté covidové pauze se v sobotu 14. května uskuteční Den otevřených dveří Pražských služeb. Populární akce se bude konat v areálu v ulici Pod Šancemi 444/1 v Praze 9. Vystavena bude nejmodernější technika a připraven bude také bohatý doprovodný program. Návštěvníci si budou moci prohlédnout třídicí linku na papír nebo sběrný dvůr. O hudební část programu se podělí Lucie Vondráčková, Julian Záhorovský nebo dívčí skupina Lollipopz. Den otevřených dveří Pražských služeb moderuje Vašek Matějovský.

Jako první se na pódiu se představí dívčí uskupení Lollipopz (cca 11:30), dále pak zazpívá Julian Záhorovský (cca 13:30). Závěr bude patřit Lucce Vondráčkové (cca 15:00).

Bavme se ekologicky s méně plastu

Pražské služby chtějí návštěvníkům umožnit, aby si akci užili co nejvíce ekologicky, šetrně k životnímu prostředí a dopomohli k omezení spotřeby jednorázových plastů. Veškeré možné nápoje budou nabízeny ve skleněném obalu. Vodu zdarma si bude možné načepovat ze speciálního stojanu, a to pouze do vratných zálohovaných kelímků nebo do vlastní přinesené láhve. Pokrmy budou podávány na papírových táccích a připraveny budou dřevěné příbory.

Zábava pro celou rodinu

Návštěvníci se mohou těšit na ukázku nejmodernější techniky, kterou Pražské služby využívají ke svozu odpadu nebo úklidu a údržbě komunikací. Pro nejmenší budou připraveny skákací hrady, skluzavky, trampolíny, malování na obličej, tvarování balónků, dětská autoškola, mini ZOO a další atrakce. Pro větší děti a dospělé bude tradičně přichystán offroadový polygon, kde budou moct vyzkoušet jízdu na dvoukolkách Segway nebo elektrických vozítkách. Dále jen naplánována exhibice na U-rampě, freestyle exhibice na kole Martina Šimůnka. Zájemci si mohou zakoupit občerstvení.

A co exkurze?

Sběrný dvůr: od cca 11:00 do cca 15:45 (vstup neomezen)

Třídicí linka na papír: od cca 11:00 do cca 15:30 (po 30 min. intervalech, max. 25 osob, registrace na místě u hostesek, děti do 12 let se prohlídky mohou účastnit za doprovodu dospělé osoby)

ZEVO Malešice: (z důvodu stále probíhající generální rekonstrukce se exkurze NEKONAJÍ!)

Autem, pěšky, na kole? Autobusem!!!

Parkování v okolí areálu je omezené, proto doporučujeme využít MHD, konkrétně autobusové linky 109, 177, 182, 183, 195 a vystoupit na zastávce Balkán. Odtud je možné se vydat pěšky přímo do areálu Pražských služeb.

VSTUP ZDARMA PO CELOU DOBU KONÁNÍ AKCE. Konec je naplánovaný na 16:00.

+ There are no comments

Add yours