Návrat do minulosti. Kofola začne prodávat limonády ve vratných lahvích a přepravkách


Najít vhodnou alternativu k plastům není snadné. Velice oblíbené se ale stává sklo, což dokazuje i nový projekt Cirkulka od společnosti Kofola. Ta své široké portfolio nealkoholických nápojů hodlá rozšířit ve vratných skleněných lahvích a zákazníkům nabídne také speciální modulární přepravku.

Kofola, která je jedním z nejvýznamnějších výrobců nealkoholických nápojů ve střední Evropě, na tomto projektu údajně pracuje dva roky. „Ctíme princip RRR, čili Reduce, Reuse, Recycle (česky omez, znovu použij, zrecykluj), který tvoří základní princip při ekologickém nakládání s odpady. Poté, co jsme uvedli na trh lahve ze stoprocentně recyklovaného plastu (rPET), jsme se nyní rozhodli přijít s konceptem snadno odnositelných vratných lahví na nealko,“ uvedl generální ředitel Skupiny Kofola Jannis Samaras.

Modulární přepravka s uchem vypadá na první pohled velice zajímavě. Dá se totiž rozdělit na dvě části a do každé se vejde šest litrových lahví. V první fázi si zákazníci budou moci do přepravky vložit tři různé nápoje – Kofolu, Vineu a Rajec. Kofola si od Cirkulky slibuje prodloužení životnosti obalů a minimalizaci odpadu.

„Cirkulka nejenže odráží naše udržitelné přemýšlení o obalech, ale vychází vstříc i poptávce spotřebitelů. Opakovaně použitelné sklo šetří přírodní zdroje a inovativní přepravka je vyrobena z recyklovaného plastu,“ říká Jan Buryš, generální ředitel Kofoly. Kofola tímto projektem rovněž jasně navazuje do dob minulých, kdy zálohované lahve a přepravky na limonády byly velice běžné.

Zdroje:

https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/kofola-a-mattoni-chteji-znovu-prodavat-i-ve-vratnych-lahvich-ze-skla/2081227

https://www.mediaguru.cz/clanky/2021/08/kofola-planuje-prijit-do-obchodu-s-vratnym-sklem/

https://cc.cz/zpatky-k-vratnym-lahvim-kofola-zacne-kvuli-udrzitelnosti-stacet-napoje-do-skla-pridava-se-i-mattoni/

+ There are no comments

Add yours