Unikátní KOVOZOO u Uherského Hradiště láká návštěvníky na zvířata vyrobená z kovového odpadu


Když se řekne zoo, každý z nás si vybaví výběhy plné zvířat. Co si ale představíte, když se řeknete Kovozoo? Nic? Zkuste si tedy představit klasickou zoologickou zahradu, ve které ovšem nenajdeme zvířata z masa a kostí, ale z kovu!

Jedna taková Kovozoo se nachází ve Starém městě u Uherského Hradiště. Je součástí společnosti Kovosteel Recycling, s. r. o., která se zabývá sběrem, výkupem a zpracováním železného šrotu. Vzniklo zde také Recyklační Ekologické Centrum (REC Group) – místo, kam mohou lidé odnášet nevyužitý odpad, který se pak dále zpracovává. Třeba právě do podoby zvířat!

Na těch pak společně pracují domácí kutilové, umělečtí kováři nebo zaměstnanci a ředitelé jednotlivých firem holdingu REC Group. Výsledkem je nepřeberné množství druhů zvířat v životních velikostech, kterých je v Kovozoo již kolem tří set. V provozu je od roku 2012 a počet zvířat se každým rokem zvyšuje. Výhledově by se rádi dostali na počet 456, což je počet zvířat v nejmenší zoo v České republice.

Cílem KOVOZOO je ukázat návštěvníkům, že i ze zdánlivě nepotřebného odpadu mohou vznikat věci, které jsou nejen krásné a zajímavé, ale i nadále užitečné. Pokud chcete vidět například nosorožce, žirafu či krokodýla, vyrobené z kovového šrotu rozličných tvarů a velikostí, pak rozhodně neváhejte a vydejte se Kovozoo navštívit! Jedná se rozhodně o zajímavou myšlenku a vizi ve světě recyklace.

Zdroje:

https://www.kovozoo.cz/

https://www.idnes.cz/premium/sluzby/kovozoo-vyhoda-ke-vstupence-zdarma.A210524_140004_premium-sluzby_majo

+ There are no comments

Add yours