Renata Langmannová: V udržitelné módě je budoucnost a přírodní kosmetiku mám nejraději


Renata Langmannová je známá modelka a vítězka České Miss 2006. V současné době působí jako ambasadorka charitativního projektu Teribear od Nadace Terezy Maxové dětem a před třemi lety založila vlastní komunikační agenturu. Renata je zároveň jedna z osobností, která si vyzkoušela náš třídicí kvíz, takže na začátku rozhovoru jsme se logicky věnovali třídění i předcházení vzniku odpadů. V další části nás zajímal její názor jakožto modelky na udržitelnou módu a přírodní kosmetiku, což jsou trendy, které se dostávají stále více do popředí. A jelikož je Renata i vášnivou cestovatelkou, tak ani toto téma jsme v závěru nemohli vynechat.

Dobrý den, Renato, naposledy jsme se viděli na konci června, když jsme natáčeli náš třídicí kvíz. Nebála jste se, co si na vás připravíme?

Trošku jsem se samozřejmě bála, protože nejsem na dané téma žádný odborník a nechtěla jsem se ztrapnit.

Bála jste se zbytečně, v kvízu jste si vedla velice dobře. Měla jste pouze jednu špatnou odpověď špatně. Předpokládáme tedy správně, že v domácnosti máte třídění na starosti vy?

Neřekla bych, že to mám na starosti vyloženě já. Spíše už to máme s manželem nějak zautomatizované.

Při natáčení jsme se tomuto tématu věnovali, ale mohla byste nám ještě jednou zopakovat, jestli se nějak snažíte předcházet vznik odpadů?

Určitě se snažím, abych za sebou zanechávala co nejméně odpadu, ale ne vždy to úplně vyjde. Například se snažím, abych domů nosila co nejméně plastů, takže mám látkovou tašku a také používám vlastní lahev na vodu. Přiznávám se ale, že je občas zapomenu doma.

V současné době začíná být hodně populární koncept udržitelné módy. Co si o tomto trendu myslíte? Máte ve skříni nějaké takové kousky?

Ano, v udržitelnosti je podle mě budoucnost. Osobně se snažím nakupovat tak, aby moje oblečení bylo co nejvíce nadčasové, a pak ho posílám dál. I já sama mám doma několik kousků z druhé ruky.

Další velké téma je dnes přírodní a udržitelná kosmetika. Používáte nějaké produkty tohoto typu?

Určitě. Přírodní kosmetiku mám nejraději, ale bohužel se občas neubráním i nějaké lehké chemii.

Myslíte si, že se jedná pouze o současný trend, nebo má udržitelná kosmetika budoucnost?

Jak si všímám, tak většina firem je nucena podlehnout tomuto trendu, což je dobře. Zároveň věřím, že do budoucna bude takových kosmetických produktů jen a jen přibývat.

V současné době je na Netflixu dostupný populární dokument od Davida Attenborougha s názvem Život na naší planetě, který je o globálním oteplování. Viděla jste jej?

Ano, viděla jsem to. Je šílené sledovat čísla, jak jen přibývá populace a ubývá zeleně. Je to odstrašující a snad si konečně jako lidstvo uvědomíme, že je na čase dělat věci jinak.

Z vašeho Instagramu je patrné, že ve svém volném čase hodně cestujete do přírody. Kde se vám za poslední dobu líbilo nejvíce?

Nejkrásnější příroda, jakou jsem v životě viděla, byla v národním parku Torres del Paine v Chie. Ale spoustu úžasných míst máme i u nás v Česku. 

Viděli jsme, že v Africe jste dokonce zdolala Kilimandžáro. Jaký to byl zážitek?

Asi jeden z mých nejsilnějších vůbec. Oba jsme si tam s manželem sáhli na dno našich fyzických i psychických sil. Jsem ale ráda, že jsme do toho šli. Jen takovéto okamžiky člověka posunou dál.

A co Česká republika? Máte u nás nějaké oblíbené místo na výlet?

Rádi jezdíme do Jizerských hor, protože to z Prahy nemáme daleko. Já osobně mám také ve veliké oblibě Beskydy, ale to už je na delší výlet.

V poslední řadě nám prosím prozraďte, jak budete trávit letošní Vánoce.

Jelikož se nám před měsícem narodila dcera, tak se hrozně těším na první společné Vánoce. Pravděpodobně je strávíme doma v Praze nebo v Krkonoších na horách.

+ There are no comments

Add yours