Zahájili jsme novou kampaň „Šlápni na to!“


I největší kontejner na papír může pojmout pouze jednu krabici, a to když je nerozložená. Ta buď zabere většinu dostupného obsahu, nebo ucpe otvor na vhoz. Problém s ucpaným otvorem na vhoz se týká zejména kontejnerů umístěných pod zemí. Další odpad tak nevyhnutelně skončí mimo nádobu, což je pro nás nepřijatelné. Proto jsme se s tímto nešvarem rozhodli bojovat novou kampaní.

Roztrháním krabic a sešlapáním plastových lahví nebo plechovek neušetříte pouze místo pro ostatní, ale také tím předcházíte vzniku nepořádku v okolí nádob na tříděný odpad. Často se totiž stává, že problémem není samotná kapacita nádoby, ale bezohlednost některých občanů, kteří odpad záměrně nezmenšují.

Celoroční problém

Kampaň startuje se začátkem adventu, kdy Pražané nejvíce utrácí za nové dárky, vybavení domácnosti a pořádají rodinná setkání. Pokud se na vánoční svátky podíváme optikou svozu odpadu, prosinec patří k měsícům, kdy v metropoli svezeme největší množství odpadu. Proto s kampaní startujeme nyní, byť se jedná o celoroční problém, který chceme řešit. Díky efektivnímu využívání celé kapacity nádob a chytrému třídění lze lépe plánovat svozy a posílit je na těch místech, kde je to skutečně potřeba.

+ There are no comments

Add yours