Tipy na ručně vyrobené a udržitelné vánoční dárky


Vánoce zaklepou na dveře již za necelý měsíc, a proto už je nejvyšší čas přemýšlet, čím jedinečným letos obdarujete svou rodinu a známé. A co může být víc jedinečného než ručně vyrobený dárek? Čas, úsilí a láska vložená do výroby takového daru totiž jasně ukazuje, jak moc je pro vás dotyčná osoba důležitá. Připravili jsme si pro vás několik zajímavých tipů, které rozhodně potěší, a které rovněž přispějí ke snížení zátěže životního prostředí.

Domácí terárium

Terárium je skvělý způsob jak do domova přinést trochu přírody. Základem tohoto dárku je recyklovatelná sklenice, která má pro výrobu udržitelných dárků nespočet využití. V tomto případě ji stačí naplnit zeminou, kameny, malou rostlinou nebo sukulentem a jedinečný dárek je na světě. 

Jedlé dárky

O tom, že láska prochází žaludkem vás jistě nemusíme přesvědčovat. Proč by tedy například sklenice s domácími sušenými rajčaty, nakládaným hermelínem nebo marmeládou nemohla být tím perfektním dárkem? Představivosti se meze jistě nekladou, takže sklenici můžete naplnit prakticky čímkoliv, co má dotyčná osoba ráda. 

Domácí svíčka

Jedná se o skvělý dárek pro navození pocitu tepla, útulna a domácí pohody. Vyrobit domácí svíčku není tak složité, jak by se na první pohled mohlo zdát. Podrobný návod můžete nalézt na tomto odkazu. Svíčku pak lze vložit třeba do starých hrnků na čaj nebo kávu a výsledný efekt bude dokonalý. 

Nahřívací polštář plněný rýží

Nahřívací polštář je skvělý pomocník, který dokáže zahřát během chladných zimních večerů, a také ulevit tělu od bolesti kloubů nebo svalů. Možná vás to překvapí, ale tento dárek si můžete pohodlně vyrobit sami doma, a to za zlomek ceny, kterou byste za něj zaplatili v obchodě. Postup výroby je skutečně snadný. Starý povlak od polštáře jednoduše naplníte rýží, kukuřicí či lněným semínkem a vytvarujete. K náplni můžete přidat také oblíbené sušené bylinky, jež se při každém nahřátí v mikrovlnné troubě krásně rozvoní. 

Domácí mýdlo

Posledním tip je skutečně unikátní a přesto jeho výroba opět není složitá. Pokud by se používal hydroxid sodný, což je hlavní složka mýdla, tak by to bylo o něco složitější, ale vám bude bohatě stačit mýdlová hmota. Hlavní výhodou domácího mýdla je to, že si jej můžete formovat do různých tvarů, barvit a navonět podle vlastního přání. Detailní popis přípravy naleznete na tomto odkazu.

1 comment

Add yours
  1. Andy

    Tak ty nahřívací polštářky nejsou vůbec špatný nápad. Ty ušiju. Fakt díky za inspiraci. Já ještě přidám typ na dárek pro manžela. Teda pokud máte zapáleného automobilistu. Chystám se pořídit autokosmetiku. Našla jsem pěknou tady http://www.inity.cz. Takže letos mám vyřešeno.

+ Leave a Comment