V americkém Washingtonu vyrazily do ulic pomalované popelářské vozy. Jejich cílem je zvýšit zájem o recyklaci


Obyvatelům Washingtonu se na konci září naskytl netradiční pohled. Místo obyčejných popelářských vozů totiž do ulic vyjela pomalovaná auta v nejrůznějších podobách. Cílem tohoto projektu, na kterém se podílela řada organizací a umělců, je motivovat občany k třídění odpadu a celkově ke zlepšení environmentální udržitelnosti města. Na jednotlivé designy vozů se můžete podívat v naší galerii. 

Projekt s názvem Design to recycle má za cíl povzbuzovat občany k většímu zájmu o recyklaci a obecně snižování znečištění. Zároveň je součástí plánu společnosti Browser, která dlouhodobě podporuje kreativní ekonomiku a vytváří nové příležitosti pro místní umělce. Ti byli na jaře 2018 osloveni a vyzváni k předložení návrhů na polepy popelářských aut. „Díky projektu jsme schopni podpořit naše umělce a předvést jejich talent“, uvedla Agie Gatestová, ředitelna Komise pro umění a humanitní vědy, která projekt financuje. 

„Umění se stalo silným nástrojem pro zapojení obyvatel do naší práce. Pomalovaná auta vytvářejí krásné spojení mezi našimi zaměstnanci a městskými částmi, kterými projíždění. Musím říct, že řidiči i obyvatelé jsou z podoby vozů nadšení“, říká o projektu ředitel svozové společnosti DPW Chris Shorter.

+ There are no comments

Add yours