Muž nasbíral 35 pytlů plastů a proměnil je v umění


Uměli jste si představit, že z odpadků je možné vytvořit sochu? Konkrétně za tímto kouskem stojí angličan Rob Arnold z týmu Rame Peninsula Beach Care, který se vydal na pravidelnou procházku na obvykle krásné pláži Tregantle ve Velké Británii. Místo malebné scenérie ale našel přikrývku z miniaturních kousků a úlomků plastů pokrývající celý břeh. 

„Jsem docela zvyklý na odpad na pláži, čistím ji již čtyři roky, ale tentokrát to pro mě byl šok, bylo to zoufalé“, řekl Rob. „Opravdu jsem cítil, že už to zašlo příliš daleko, že je možná příliš pozdě na to, abych to vyčistil. Ale alespoň jsem se o to chtěl pokusit“, dodal. 

Rob začal uklízet a společně s místními dobrovolníky se mu podařilo nasbírat asi 35 pytlů odpadků, mezi nimiž našel například prapor plastových vojáků, sbírku námořních tanků a mnoho dalších náhodných artefaktů, z nichž většina byla vyrobena z plastu.

Když Rob skončil se sběrem odpadků z pláže, ještě to pro něj neskončilo. Na problém znečištění oceánů chtěl poukázat a zviditelnit jej. Z odpadků tak vytvořil repliku známé sochy z Velikočního ostrova.

Okolí našich domovů by také občas potřebovalo vyčistit. Dokážete si představit, že byste se se sousedy vydali uklízet park nebo ulici? A troufli byste si pak doma vytvořit něco podobného? 

+ There are no comments

Add yours