Pražské služby podpořily Miss Kompost 2017


Pražské služby se rozhodly v rámci svých EKO aktivit podpořit netradiční soutěž na podporu šíření myšlenky kompostování. Společnost tak navazuje na loňskou podporu kampaně Kompostuj.cz.  Obě zmínění aktivity pochází z dílny spolku Ekodomov, jehož posláním je již od roku 2004 vzdělávání a výchova k odpovědnému zacházení s půdou a s vodními zdroji, k uvážlivému užívání energie a surovin. Slavnostní vyhlášení Miss Kompost proběhne 4. 11. 2017 v rámci KompostFESTu.

Pražské služby dlouhodobě informují veřejnost o správném nakládání s ekologicky rozložitelným materiálem a řadu let nabízejí službu svozu pro občany. Podpora Miss Kompost je další z možností, jak upozornit na jiné způsoby třídění bioodpadu. Ne všichni totiž mohou využít pravidelný svoz od Pražských služeb, který je stále více populární. Objem svezeného bioodpadu v metropoli stoupá. Pražské služby loni svezly 7660 tun bioodpadu od téměř dvanácti tisíc domácností, firem a živnostníků. Od roku 2012 se v Praze zkompostovalo téměř 32 tisíc tun bioodpadu.

Pražské služby umožňují celoroční nebo sezonní pronájem nádoby na bioodpad, tzv. kompostejner. „Celoroční pronájem nádoby na bioodpad aktivně využívají domácnosti a provozovny, které mají zájem třídit biologicky rozložitelný odpad bez ohledu na roční období. Alternativou k celoročnímu svozu biologicky rozložitelného odpadu je sezónní pronájem v délce osmi měsíců, který využívají zejména majitelé rodinných domů a zahrad. V obou případech Pražské služby sváží nádoby jednou za čtrnáct dní.

V rámci Miss Kompost se letos soutěží ve třech kategoriích: Kompost roku (1. – 3. místo), kompost Facebooku (1. místo) a svojí samostatnou kategorii mají školy – Miss kompost škol (1. místo). O Miss kompost Facebooku rozhoduje počet lajků získaných na FB Miss kompost, kde najdete všechny přihlášené komposty.

Slavnostní vyhlášení soutěže proběhne dne 4. 11. 2017 v rámci KompostFESTu ve studiu Alta na Praze 7, kde bude připraveno odpoledne plné přednášek, workshopů, aktivit pro děti, koncert, tombola, samotné vyhlášení a mnoho dalšího.

+ There are no comments

Add yours