Jak během školního roku omezit tvorbu odpadu?


Začátek školního roku je ideální doba k tomu, aby studentům byly představeny návyky vedoucí k recyklaci a snižování odpadu, které následně mohou převést do jejich každodenního života. Dobře víme, jak hektický dokáže studentský život být, nicméně je důležité si uvědomit, že dodržováním i těch nejjednodušších pravidel můžeme dosáhnout výrazného zlepšení životního prostředí. Americká společnost Republic Services zabývající se odpadovým hospodářstvím proto přišla s řadou základních pravidel pro omezení odpadu, o které se s vámi nyní podělíme.    

Plánujte

Vytvořte si seznam veškerých věcí, které budete potřebovat, abyste se vyhnuli impulzivnímu nakupování. Zabráníte tím tomu, že nakoupíte zboží, které ve skutečnosti vůbec nepotřebujete. 

Využívejte staré věci

Před nákupem nových věcí nezapomeňte zkontrolovat staré pomůcky nebo materiály a zjistit, jestli některé z nich nemohou být znovu použitelné. 

Nakupujte chytře 

Pokud je to možné, nakupujte zboží z recyklovaných materiálů. Mohou to být například tužky, bloky, šanony nebo desky. Zároveň se vyvarujte nakupování zabalených věcí, pokud to není skutečně nezbytné. 

Zapomeňte na plastové lahve

Mnohem ekologičtější je totiž používat lahve určené pro opakované použití. Výběr těchto lahví je v současnosti obrovský a pokud si vyberete kvalitní produkt z dobrého materiálu, jistě vám vydrží nejeden školní rok. 

Používejte svačinové a obědové boxy

Tento bod je velice důležitý pro redukci jednorázových papírových a plastových obalů nebo hliníkových fólií, čímž se snižuje značné množství odpadu. Podobně jako u lahví pro opakované použití, i tady existuje široká nabídka produktů, kterými lze klasické obaly nahradit. 

+ There are no comments

Add yours