Nejlepší sběrači papíru jsou žáci ZŠ Práčská


V přepočtu na jednoho žáka zde sesbírali více než 168 kilogramů papíru. ZŠ Práčská tak v osmém ročníku soutěže Papír Pražským službám, peníze vaší škole neměla konkurenci.

Druhé místo obsadila ZŠ Kolovraty, která vyhrála několik předcházejících ročníků. Pódiová umístění uzavírá MŠ a ZŠ Koloděje. Všech dvaapadesát škol zapojených do soutěže dostává peníze za odevzdaný papír a finanční odměnu za umístění na prvních třech místech. Vítězná škola získá od Pražských služeb šek na 18 tisíc korun, druhé a třetí místo jsou honorovány 12 a 10 tisíci korunami.

„Z našeho prvenství máme velkou radost. Jsme spíše menší škola, a tak jsme museli zapojit všechny síly a většinu žáků, abychom dosáhli tohoto úspěchu. Pochopitelně je soutěž možnost, jak získat pro školu zajímavé finanční prostředky, které můžeme investovat do dětí, vybavení nebo školních a mimoškolních aktivit. Zároveň soutěž vnímáme jako vhodné doplnění ekologické výchovy dětí, kdy se jim napříč předměty snažíme vštěpovat správné návyky v nakládání s odpady a ohleduplnost k životnímu prostředí,“ říká ředitelka ZŠ Práčská Jaroslava Růžičková.

Pozitivní efekt recyklace

Vedení žáků k odpovědnému nakládání s odpadem a k recyklaci má jednoznačně pozitivní efekt. Každá sebraná tuna recyklovaného papíru zachrání zhruba 17 vzrostlých stromů. „Za osm ročníků soutěže ve sběru se podařilo sesbírat bezmála 3 700 tun papíru. Samotná soutěž je jen jednou z cest, jak zvýšit povědomí o recyklaci a správném nakládání s odpadem mezi těmi nejmenšími. Dále organizujeme různé informační kampaně na školách nebo v ulicích hlavního města,“ připomíná náš kolega a tiskový mluvčí Pražských služeb Radim Mana.

Další ročník odstartoval, přihlášky je možné podávat na webu

Přihlášky do dalšího ročníku je možné podávat až do konce prázdnin. V průměru se soutěže účastní více než 50 základních škol a vzdělávacích institucí.

Odkaz na přihlášku: http://www.psas.cz/index.cfm/soutez-skoly/prihlaska/

+ There are no comments

Add yours