Britský umělec dvanáct let sbíral odpadlé poklice od aut. Podívejte se na výsledek


Pro jednoho člověka odpad, pro druhého poklad. I tak by se dalo popsat počínání jednoho britského umělce, který několik let chodil v silničních příkopech a sbíral odpadlé kusy z projíždějících aut. Říkáte si, co z toho tak asi mohlo vzniknout? Tak se podívejte do naší galerie a nechte se překvapit. My překvapení byli.  

Ptolemy Elrington si pro svou uměleckou tvorbu vybral skutečně netradiční materiál. Velmi realistické plastiky zvířat tvoří z automobilových poklic, které našel odpadlé u silnic a dálnic. Sběr mu trval neuvěřitelných dvanáct let, ale všichni se jistě shodneme, že výsledek rozhodně stojí za to.

Zatímco my můžeme poklice od kol vidět jako odpad, pro britského umělce představují ideální materiál, z něhož jednou může vzniknout socha orla, vlka nebo třeba i draka. “Líbí se mi pracovat s materiálem, který je pro jednoho člověka odpadem, ale pro druhého může být pokladem,” říká Ptolemy Elrington.

Jako největší výzvu Ptolemy považuje práci s měřítkem. “Když plastiky uděláte příliš malé, tak hrozí, že materiál nebude rozpoznatelný. Naopak pokud jsou příliš velké, tak to často vypadá jen jako hromada poklic”, vysvětluje umělec.

Ačkoliv jsou sochy tvořené prakticky z odpadu, rozhodně se nedá říci, že se jedná o levnou záležitost. Cena těchto plastic se v prodeji může vyšplhat až na 10 tisíc liber, což je zhruba 290 tisíc korun.

+ There are no comments

Add yours