Galerie: Fenomén jménem Trashtag Challenge


Pokud se alespoň občas vydáváte do vod sociálních sítí, jistě vám neunikli různé internetové výzvy, které během posledních let začaly kolovat mezi uživateli. Nejnovějším fenoménem je takzvaná Trashtag Challange, u které narozdíl od podobných virálních počinů nejde čistě jen o zábavu, ale zároveň o ušlechtilou myšlenku – cílem této výzvy je totiž ze světa udělat čistší místo. Naše galerie je pak důkazem toho, že se účastníkům tento cíl daří plnit a že tato nová internetová záliba má skutečně působivý efekt.

A v čem Trashtag Challenge spočívá? Aktéři musí najít místo, kde se povalují odpadky, následně jej uklidit, a nakonec zveřejnit fotografie před a po. Sám autor výzvy, kterým je Byron Román, ji na Facebooku představil takto: „Tady je nová výzva pro vás, znuděné teenagery. Vyfoťte místo, které potřebuje uklidit a pak ho vyfoťte znovu poté, co jste s tím něco udělali.”

Aktuálně se pod oficiálním hashtagem #trashtag nachází něco přes 50 tisíc fotografií a my jen doufáme, že fotek, a tím pádem i uklizených a čistých míst, bude i nadále přibývat.

+ There are no comments

Add yours