Letní akce, na kterých rozhodně nesmíte chybět


Léto už pomalu začíná klepat na dveře, což znamená, že se blíží čas nejrůznějších událostí a festivalů. Akce pro veřejnost je jedna z oblastí, ve které se Pražské služby aktivně angažují. Každoročně se stavíme do role pořadatelů i sponzorů u celé řady projektů. Toto je přehled akcí, které podporujeme či organizujeme a na nichž v létě rozhodně nesmíte chybět. Budeme se těšit na vaši návštěvu!

Bike Ranch Cup

Bike Ranch Cup je cyklistický závod, jehož cílem je oživit historii tohoto sportu v parku Višňovka. Na tomto místě se totiž v minulosti konaly populární závody v cyklokrosu i na horských kolech a Višnovka se díky tomu stala velkým cyklistickým symbolem. Závod je určený pro všechny věkové i výkonnostní kategorie. 

Termíny závodů: 14.5., 11.6., 13.8., 10.9.

Web: www.bikeranch-cup.cz

Běh pro paměť národa

Během pro paměť národa podpoříte rozšířit sbírky pamětníku 20. století a pomůžete zachovat součást naší historie. Výtěžek z akce se totiž využije pro natočení a uchování vzpomínek pamětníků do sbírky Paměť národa. Závod bude možné absolvovat na několik vzdáleností – 10 km, 5 km nebo 1 km.

Termín: 20.5.

Web: www.behpropametnaroda.cz

Ratolest Fest

Ratolest Fest seznámí děti s menšinovými i olympijskými sporty a dalšími pohybovými i uměleckými aktivitami. Součástí je více než 100 interaktivních zastávek u tělovýchovných spolků, sportovních klubů, školek či organizací. 

Web: www.ratolestfest.cz

Termín: 27.5. 

Ulitafest

Pořadatelem této akce je DDM Praha 3. Pro návštěvníky budou připraveny dílny pro děti i rodiče, chybět nebude ani představení nabídky kroužků na nový školní rok a závěr bude patřit vystoupení dětí z kroužků.

Web: www.ulita.cz/akce/3721-ulitafest-2016

Termín: 27.5. 

Den dětí na Praze 4

Městská část Praha 4 si v rámci oslav Mezinárodního dne dětí připravila pestrý program plný zábavy, her i poučení. Den dětí se bude konat v parku Na Pankráci. 

Termín: 2.6.

Mistrovství Evropy v modern dance, jazzu a baletu

Šampionát pořádá IDO (Mezinárodní taneční organizace) a místem konání bude Arena Praha – Podivnný mlýn. 

Termín: 6.6. – 8.6.

Mistrovství Evropy ve stepu

Šampionát pořádá IDO (Mezinárodní taneční organizace) a místem konání bude Arena Praha – Podivnný mlýn. 

Termín: 9.6. – 10.6. 

Ladronka dětem

Akce Pražské služby dětem se uskuteční již počtvrté a návštěvnici se tradičně mohou těšit na bohatý program. Celým dnem bude provádět moderátor a herec Roman Vojtek a hlavním hostem bude oblíbený dětský bavič Michal Nesvadba. Součástí akce je také prezentace nejmodernější techniky z vozového parku Pražských služeb a řada dalších atrakcí.

Termín: 17.6. 

reSITE

ReSITE patří mezi nejvýznamnější urbanistická fóra v Evropě. Na konferenci s názvem In/visible City se představí 40 globálních i lokálních názorových lídrů a špičkových expertů.

Termín: 21.6. – 26.6 

Web: www.resite.cz

85. mezinárodní zasedání European Youth Parliament

European Youth Parliament je nezisková mezinárodní studentská organizace, která již 30 let umožňuje studentům osobnostní rozvoj. V termínu od 19. do 31. července se v Brně bude konat 85. mezinárodní zasedání této organizace. Zúčastní se jej více než 300 studentů a studentek ze 40 evropských zemí – jedná se tak o největší konferenci svého druhu v Evropě.

Termín: 19.7. – 31.7.

Web: www.eyp.cz

Letní Letná

Letní Letná je festival nového cirkusu, divadla, hudby i vizuálního umění. Jedná se o jedinou přehlídku svého druhu a rozsahu v České republice i okolních zemích. Program vždy uvádí aktuální inscenace, které jsou v naší zemi a mnohdy i ve Střední Evropě uváděné premiérově a představuje soubory ověnčené mezinárodními cenami.

Termín: 17.8. – 2.9.

Web: www.letniletna.cz

Ladronkafest

Ladronkafest se může pyšnit titulem největšího festivalu volného času ve Střední Evropě. Akce patří k aktivitám městské části Praha 6, které podporují neziskový sektor, zdravý životní styl a jsou prevencí rizikového chování dětí a mládeže. Festival nabídne zajímavý program, jehož vrcholem bude vystoupení hudební kapely Gipsy.cz. 

Termín: 9.9.

Web: www.ladronkafest.cz

Rozloučení s létem na Praze 4

V parku Na Pankráci budete mít skvělou příležitost, jak si s dětmi užít konec léta. Akci pořádá městská část Praha 4 a po celý den zde budou probíhat soutěže, hry a další zábavné aktivity pro děti. 

Termín: 15.9.

+ There are no comments

Add yours